Liga 1

Sancțiuni după derby-ul din Craiova! 7 suporteri au fost amendați și interziși pe stadion

Articol de Viorel Tudorache  —  luni, 04 octombrie 2021

CSU Craiova s-a impus în derby-ul orgoliilor, 2-0 cu FCU Craiova, într-un meci cu multe tensiuni între fani.

După meci, 7 suporteri au fost sancționați de Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova cu o amendă totală în valoare de 1500 de lei. În plus, aceștia au fost interziși pe stadion timp de 6 luni.

Forțele de ordine nu au trecut cu vederea nici peste geanta plină cu bâte și materiale pirotehnice găsită într-una dintre lojele în care se aflau oficialii lui FCU. 

„Se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare și a noilor măsuri sanitare, precum și pentru identificarea persoanei care a introdus în stadion un bagaj cu mai multe obiecte contondente”, anunță Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

Sancțiuni după FCU Craiova – CSU Craiova

Potrivit autorităților, sancțiunile au fost date suporterilor pentru consumul de băuturi alcoolice în arena sportivă, aruncarea cu obiecte pe teren, expresii jignitoare și pentru provocarea și participarea la scandal.

În urma meciului de fotbal dintre FCU Craiova - Universitatea Craiova,  a sancționat contravențional 7 suporteri, cu amendă în valoare totală de 1500 lei. Totodată, acestora li s-a aplicat măsura de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 6 luni.

Suporterii au fost sancționati pentru consumul de băuturi alcoolice în arena sportivă, aruncarea în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau substanțe corozive, expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, precum și pentru provocarea și participarea la scandal.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare și a noilor măsuri sanitare, precum și pentru identificarea persoanei care a introdus în stadion un bagaj cu mai multe obiecte contondente.

Misiunea noastră a vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în zona arenei sportive și la nivelul municipiului Craiova, atât pentru spectatori, cât și pentru ceilalți cetățeni.

Mulțumim tuturor participanților pentru modul pașnic în care s-au manifestat, neexistând incidente grave sau care să pună în pericol ordinea și siguranța publică.

De asemenea, recomandăm cetățenilor să țină cont de contextul epidemiologic, iar participarea lor la astfel de evenimente să se realizeze cu respectarea măsurile sanitare 
- Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova pentru GSP.ro

VIDEO  Atmosferă irespirabilă la derby-ul Craiovelor: meciul a fost întrerupt din cauza materialelor pirotehnice

La doar câteva minute după startul confruntării din Bănie, ultrașii celor de la CS Universitatea Craiova s-au dezlănțuit: au aprins zeci de torțe și fumigene, pe care le-au aruncat în teren, arbitrul fiind nevoit să întrerupă partida timp de câteva minute.

Deși amenințaseră că boicotează partida, o parte din ultrașii lui FCU Craiova au intrat în cele din urmă stadion, luând loc la Tribuna 2. Cele două tabere s-au războit verbal, ambele întrecându-se în scandări ironice sau jignitoare. 

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.