Stranieri

Avertismentul primit de Olimpiu Moruțan: „Mai are multe lucruri de pus la punct” + „Fotbaliștii români sunt supraevaluați”

Olimpiu Moruțan / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  luni, 04 octombrie 2021

Iosif Rotariu (59 de ani), fost fotbalist la Galatasaray între 1990 și 1992, îndeamnă la calm în ceea ce îl privește pe Olimpiu Moruțan. Cu două goluri înscrise deja la Galata, Oli le-a luat ochii turcilor, însă Roti crede că un verdict poate fi trasat abia la finalul sezonului. 

  • Cu victoria din meciul cu Rizespor, adusă de Olimpiu Moruțan, Galatasaray a urcat pe locul 8 în campionatul Turciei. Cim Bom Bom au 14 puncte, 5 sub liderul Fenerbahce, 3 sub Besiktas, echipa de pe locul 3.

„Deocamdată, sunt doar goluri date, dar Galatasaray pe ce loc e? Nu e prea în față în clasament. Nu putem să spunem că e în ascensiune când Galata e pe un loc care nu-i face cinste. Și locul doi e un eșec acolo. Îi trebuie timp să se acomodeze, să joace titular, să aibă constanță, iar echipa să fie în primele 3.

Trebuie răbdare. O concluzie și o analiză pot fi făcute abia la finalul campionatului. Să vedem dacă a ajuns să fie titular, să joace meci de meci. Acum depinde și pe ce post e folosit. Am văzut că la Galata e folosit mai mult în banda dreaptă. Jucătorii de la Galata sunt mai valoroși decât cei de la FCSB, iar asta îl ajută. Când colectivul te ajută, ai și anumite realizări, dar mai are multe lucruri de pus la punct”, a spus Iosif Rotariu, pentru GSP.ro. 

Iosif Rotariu: „Fotbaliștii români sunt supraevaluați la ora actuală”

Fotbaliștii români sunt supraevaluați la ora actuală. Dacă un jucător român joacă la echipa de club, are un randament bun în cupele europene și joacă și la echipa națională și sunt rezultate, atunci putem spune că sumele de transfer nu ar fi mari. 

Dar atât timp cât nu joci în cupele europene, nu joci la echipa națională, orice sumă mi se pare mare”, a declarat Iosif Rotariu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Fatih Terim îl aduce cu picioarele pe pământ pe Moruțan

Fatih Terim (68 de ani), antrenorul de la Galatasaray, a comentat victoria dramatică obținută la Rize, 3-2 cu Rizespor, meci în care românul Olimpiu Moruțan (22) a înscris golul victoriei.

Antrenorul roș-galbenilor a vorbit și despre golul înscris în minutul 90+1 de Olimpiu Moruțan, după o incursiune spectaculoasă a lui Mbaye Diagne:

„Moruțan poate a înscris un gol istoric, dar Diagne este factorul principal din spatele reușitei. Sunt mulțumit de Halil (Dervisoglu), Mohamed și Diagne. L-am schimbat pe Mohamed (n.r. - în minutul 90+1) pentru că era obosit. Ce bine că am făcut-o”.

Citește și alte știri despre Galatasaray:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.