Ionuț Negoiță a rămas cu antipatii după ce a părăsit Dinamo şi îi acuză pe cei de la FCSB că l-au ameninţat după celebra scenografie „Doar Dinamo București".
Ionuț Negoiță, 47 de ani, a părăsit Dinamo din august 2020. Omul de afaceri a explicat într-un dialog cu Gazeta Sporturilor că printre motivele care l-au determinat să iasă din fotbal a fost și cel legat de arbitrajele potrivnice de care ar fi suferit Dinamo. Și a trimis săgeți către rivalii de la FCSB. În prezent, Negoiță s-a dedicat business-urilor personale, construcții, hoteluri, rezidențial.
- Domnule Negoiță, v-ați gândit la o carieră politică după perioada Dinamo?
- Sub nicio formă. Nu mă atrage, nu m-a atras niciodată politica. Deși fotbalul e mai periculos decât politica. În fotbal ai dureri de cap, bagi bani, se îndeplinește tripleta: „Și bătut, și cu banii luați, și regulat". În politică, ai dureri de cap, e complicat, ai pe mână niște bani, care nu sunt puțini, nu bagă ei bani. Asta e diferența. Mai au și niște pârghii... În fine, profilul meu se potrivește doar pe afaceri. E cel mai confortabil.
- Care este detaliul din fotbal care v-a enervat cel mai mult?
- Ce faci atunci când un arbitru te nedreptățește? Ce faci când vine și al doilea? Am avut și zece meciuri la rând într-o asemenea ipostază. În mod normal, trebuie să-i „cauți". Ți-o trag ca să-i „cauți"! Eu am preferat să ies. Arbitrajul e foarte nociv pentru fenomen.
Și nu e întâmplător faptul că fotbalul românesc se afundă. Sunt oameni mici care se bucură la puțin, să le fie lor bine. „De bine, de rău, tot avem de unde" sau „Ce contează că suntem cei mai mici?!". Am ajuns să fim mai mici decât bulgarii, decât Moldova! La Ludogoreț te uiți ca la nemți. De ce? Suntem oameni mici. Ne bucurăm, căpușăm, combinăm, nu facem o treabă serioasă. Oamenii serioși fug de grupuri ticăloase.
Ionuț Negoiță: „Tot CFR Cluj va câștiga campionatul"
- Puteți face o comparație între fotbalul din 2021 și cel de acum un deceniu în Liga 1?
- L-am simțit cum coboară de la an la an. Un barometru important sunt suporterii, numărul lor a scăzut. Ei nu sunt proști, ei dau viață fotbalului, ei taxează, simt mizeriile. "De ce să mă uit sau să merg la circ?!". Dacă un fluierici mă fură sau mă nedreptățește, ce fac? Mi-aduc aminte acest lucru ca și cum ar fi fost azi: greșea unul în favoarea lui Dinamo, foarte rar, lua 6 etape, 6 luni. Dacă greșea, chipurile, împotriva lui Dinamo, era delegat etapa viitoare!
- Deja observ o fixație, o obsesie cu arbitrii!
- Nu e o fixație, e o chestiune care mă doare încă.
- Poate e legea compensației, întrucât în alte perioade, lungi, Dinamo a fost asimilată ca echipa arbitrilor sau favorizată de aceștia.
- Era considerată... Unii se ocupau să fie bine, să nu fie rău, era, probabil, nu știu! Dar nu concep să mai bag bani în buzunar la toată lumea. E un domeniu sănătos, OK, bag, nu este, îi las pe alții cărora le place să stea în mocirlă.
- Cine credeți că va câștiga campionatul?
- Sincer, CFR Cluj. Nu întâmplător a câștigat ultimele patru, acum urmează al 5-lea. A băgat cei mai mulți bani, are management mai bun decât alții, oamenii sunt organizați pe toate planurile. La alții e debandadă multă, se cred Dumnezei, problema lor. Alții nu bagă suficienți bani, dar și eu am zis că nu mai bag bani când am văzut că am ajuns să construiesc pe noroi, pe gunoi.
Ionuț Negoiță: „Am fost avertizați după scenografia Doar Dinamo București"
- Vă bucură eșecurile rivalilor, dacă ziceți că sunteți dinamovist?
- Cu cine sunt rival, cu Steaua sau cu FCSB?! Nu mă bucur de nereușita altora, dar mă bucur când câștigă cei care joacă împotriva FCSB (râde). Pe lângă rivalitate, mă bucur fiindcă nu întotdeauna cei de acolo au jucat curat, cinstit.
- La ce anume vă referiți?
- După fenomenul scenografiei „Doar Dinamo București", în vara 2016, din tribuna rivalilor, un fenomen pe care nici nu l-am aplaudat, nici nu l-am pus la zid, deși l-am apreciat artistic, noi am avut zece meciuri, pe numărate, în care arbitrajul ne-a tocat. Culmea, fuseserăm avertizați. „O să vedeți voi!", ni s-a zis de către oficiali de acolo.
- Cu subiect și predicat?
- Asta ne-au zis: „O să vedeți voi!", după ironiile făcute. Zece meciuri, ostentativ, arbitrajul și-a arătat intenția. Plus altele. Înțeleg și eu cum funcționează lumea, să nu mai discutăm și de alte situații, zic așa: rivalitatea e una, supărarea pe unii e alta. Sau poate greșesc eu și acolo e sfințenie, cu adevărat. Astea cu...
Mafioții erau filantropi! Făceau donații, făceau cadouri, mergeau la biserică, am văzut multe filme cu mafioți. Nu plec după fentă, să mă păcălească cineva! Mă uit mai departe și văd care e caracterul unuia, altuia. Și unele caractere sunt îndoielnice.
7 ania condus Ionuț Negoiță Dinamo ca patron, în intervalul 2013 - 2020 echipa câștigând Cupa Ligii în 2017
Dinamo are și multă adversitate în rândul oficialilor și arbitrilor. Cât am fost eu, Dinamo n-a acceptat niciun compromis sau să intre în jocuri cu arbitrajul! Dacă mi s-a propus ceva? Se vorbesc multe în fotbal, cum se vorbesc, dar nu a venit cineva să ceară ceva, oricum nu așa se fac. Există poteci
- Ionuț Negoiță
{{text}}