Fotbal   •   Nationala   •   PREZENTARE

Cine este noul bucătar al echipei naționale » A câștigat MasterChef România în 2015

Chef Andrei Voica le-a preparat tricolorilor la cina de ieri praz cu măsline negre.

Articol de Viorel Tudorache   —  marţi, 05 octombrie 2021

Echipa națională de fotbal a României are un nou bucătar: Andrei Voica, după ce fostul bucătar Yalcin Cadâr, care le-a gătit tricolorilor timp de 20 de ani, a decedat în august, răpus de COVID.

Selecționerul Mirel Rădoi a apelat la bucătarul de la CSU Craiova, Andrei Voica, câștigător al concursului culinar MasterChef România în 2015.

Andrei Voica, noul bucătar al echipei naționale

Acesta a povestit pentru FRF TV că a jucat fotbal până la 21 de ani, până la nivelul ligii secunde, dar și-a încheiat prematur cariera din cauza unei accidentări.


„Mama mi-a insuflat pasiunea pentru bucătărie, iar tata cea pentru fotbal. Tata e fost jucător al Craiovei Maxima. A vrut să joc fotbal și să ajung fotbalist. M-am apucat de fotbal la 7 ani. Eram talentat, o spuneau și antrenorii. Jucam mijlocaș, eram decar, căpitan de echipă. 

Am făcut junioratul la Școala de Fotbal Gică Popescu. Am avut o carieră mică destul de bună. Am ajuns până la nivelul Diviziei B. La 21 de ani m-am accidentat și atunci am zis stop carierei de fotbalist. Bine că am lăsat fotbalul”, a dezvăluit bucătarul, care a încercat să se facă arbitru, dar nu i-a plăcut.

Andrei Voica a ajuns să lucreze ca bucătar pentru CSU Craiova, după ce echipa a fost preluată de Mihai Rotaru. „Pentru el a fost primordial alimentația pentru fotbaliști. A cerut să fie adus la echipă cel mai bun bucătar din Craiova. Așa am ajuns la Universitatea Craiova”, a afirmat Andrei Voica, aflat la a doua acțiune în bucătăria naționalei.

„Băieții m-au primit foarte bine. Cel mai de impact lucru a fost când mister Mirel Rădoi a venit la mine și mi-a strâns mâna și mi-a spus „Eu te știu pe tine!”. A fost o mândrie pentru mine”, a adăugat Voica.


Andrei spune că a deprins tainele bucătariei profesioniste în străinătate, unde a plecat pentru a trăi pe picioarele lui: „Am devenit bucătar profesionist de nevoie. Am plecat în Spania și a trebuit să mă descurc singur, pentru că îmi era foame, între ghilimele. Am intrat într-o fabrică de panificație, cu 50 de angajați. Acolo am început să lucrez cât de cât profi într-o bucătărie, chiar dacă erau chestii de panificație. A început să-mi placă”.

Nepotul lui Marcel Răducanu face senzație la doar 9 ani

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.