Federația Română de Rugby dorește comasarea primelor două eșaloane. S-ar crea astfel o SuperLigă cu 16 echipe la start.
Reprezentanții cluburilor din SuperLigă și din Divizia Națională de Seniori se vor întâlni în luna noiembrie a acestui an pentru a aproba înființarea noii SuperLigi. În acest moment, primul eșalon are doar 6 formații la start.
Federația Română de Rugby unește primele două ligi
„În prezent la nivelul celor două eşaloane valorice, SuperLiga şi Divizia Naţională de Seniori, participă un total de 16 echipe. Repartizarea acestora în momentul de faţă este disproporţionată, numărul de partide disputate de echipele din SuperLigă, primul eşalon valoric, fiind prea mic pentru o competiţie rezervată primului eşalon valoric.
Astfel propunerea noastră este ca cele 16 echipe să participe într-o singură competiţie, SuperLiga", se arată în comunicatul Departamentului de Competiţii.
Revoluția în rugby-ul românesc
Departamentul de Competiții al Federației Române de Rugby a făcut precizări și în legătură cu modul în care noua SuperLigă ar urma să se desfășoare.
În sezonul regulat, cele 16 formații vor fi împărțite în două grupe, pe criterii regionale. Se vor disputa 7 etape, fiecare formație urmând să joace câte un meci împotriva celorlalte, fără retur.
Primele 3 clasate din fiecare grupă se vor califica în play-off. Acolo se va juca un campionat complet, tur-retur, urmat de semifinale și finale.
În play-out lucrurile sunt mai simple. Vor exista 9 etape, fără retur, în urma cărora va fi stabilit un clasament final.
Cum arată acum primele două eșaloane din rugby-ul românesc
Cine participă acum în primul eșalon: CSA Steaua Bucureşti, CS Dinamo Bucureşti, CS SCM Timişoara, CSM Ştiinţa Baia Mare, CS U Cluj, ACS Tomitanii Constanţa.
Echipele din al doilea eșalon: CS Năvodari, CS Ştiinţa Petroşani, CSU Alba Iulia, CSUAV Arad, CSM Bucovina Suceava, RC Bârlad, RC Gura Humorului, CSM Galaţi şi RC Griviţa Bucureşti
{{text}}