Mihai Stoichiță (67 de ani), directorul tehnic al FRF, s-a declarat impresionat de modul în care selecționerul Mirel Rădoi și jucătorii convocați la reprezentativa de seniori a României pregătesc meciul cu Germania, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.
- Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg.
- Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV.
- Meciul cu Armenia se joacă în Ghencea 3 zile mai târziu, pe 11 octombrie, de la ora 21:45.
Primul test pentru „tricolori” în octombrie va fi în deplasare, împotriva Germaniei, favorita clară la locul 1 în grupa J. Cu o zi înainte de meci, Mihai Stoichiță s-a declarat încurajat de modul în care arată antrenamentele conduse de Mirel Rădoi.
Mihai Stoichiță, impresionat după ce a văzut tactica lui Mirel Rădoi
„Situația noastră e foarte clară. Pierdem sau câștigăm, tot trebuie să învingem Armenia. Dar de ce să nu visăm? Am văzut băieții la antrenament, avem o echipă mult mai completă față de modulul trecut de 3 jocuri. I-am văzut pe băieți foarte încrezători și foarte bine motivați.
Cred că Rădoi are dreptate în ceea ce pregătește. Nu sunt surprize. Din punct de vedere tactic chiar i-am zis «bravo, Mirele, mi se pare că sunt lucrurile logice care trebuie făcute mâine cu nemții». Pe mine m-a impresionat ce am văzut la antrenamente. Dacă le faci bine, probabil vei juca bine. Iar ce am văzut eu sunt semne îmbucurătoare”, a spus Stoichiță la Pro X.
Suntem într-un moment de urcare cu acești jucători tineri. Toți au arătat semne bune pe unde au plecat, iar asta este un element îmbucurător. Sunt apreciați, băgați în seamă de presă, asta spune multe despre momentul prin care trece la ora actuală echipa națională a României.
- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF
Cine sunt titularii, cine sunt rezervele?
Cel mai interesant lucru de analizat e cât de mare e diferența între cele două posibile formule de start pe care, teoretic, Rădoi le-ar putea alinia în cele două meciuri. România titularilor versus România rezervelor. Pe câteva posturi, lucrurile nu suportă comparație. Sunt fotbaliști cu mare experiență și valoare, aflați de multă vreme ca titulari în tricolor.
Exemple: Niță, Chiricheș, Stanciu, care în orice situație trebuie încadrați la oameni de bază. Apoi, sunt cei care, chiar dacă nu au vechi state la prima reprezentativă, sunt pe val: Nedelcearu, Bancu, Mihăilă, Răzvan Marin. Sunt însă și poziții în primul „11” în care e greu de făcut o alegere: cine e titularul și cine e rezerva?
Un exemplu e postul de fundaș dreapta. Rațiu a fost surpriza plăcută de la precedenta acțiune, Manea vine cu experiența și CV-ul său în cupele europene. Chiar și în privința atacantului, practic orice alegere pe care ar face-o Rădoi, dintre Keșeru, Ivan și Pușcaș, n-ar putea da un răspuns clar care are statut de titular și care e soluție pentru bancă.
În plus, în echipa alternativelor s-ar afla nume importante precum Burcă, Cicâldău, Maxim, Moruțan.
ECHIPA TITULARILOR: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu - Nedelcu, R. Marin - I. Hagi, N. Stanciu, Mihăilă - Keșeru
ECHIPA REZERVELOR: A. Vlad - Cr. Manea, Burcă, Ad. Rus, Toșca - Albu, Cicâldău - Moruțan, Maxim, Mitriță - A. Ivan
{{text}}