Nationala

Un cvadruplu campion cu Steaua șochează: „Nici nu știam că Rădoi e selecționer. Credeam că e în Arabia” + distruge fotbalul românesc: „Antrenorii sunt slugi!”

Joe Panait, fostul fundaș al Stelei, s-a stabilit în Germania și a rupt complet legătura cu fotbalul românesc. Înaintea disputei din preliminariile Campionatului Mondial a făcut o analiză extrem de dură.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 07 octombrie 2021

Joe Panait, fostul fundaș al Stelei, s-a stabilit în Germania și a rupt complet legătura cu fotbalul românesc. Înaintea disputei din preliminariile Campionatului Mondial a făcut o analiză extrem de dură.

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg. 
  • Luni, 11 octombrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei. 
  • Partidele vor putea fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Joe Panait a a fost un om important pentru Steaua în perioada 1991-1996. A cucerit 4 titluri de campion în Liga 1, apoi a făcut pasul în Europa, la Wuppertaler. Din 2012 trăiește în Germania și a fost surprins să audă că Mirel Rădoi este selecționerul „tricolorilor”.

Joe Panait, înainte de Germania - România: „Rădoi e selecționer?”

 „Nu m-am mai uitat de ani buni la fotbalul din România. Nu mai ştiu nimic ce se întâmplă acolo. Da, vineri mă voi uita la televizor pentru că ştiu că este acest meci al Germaniei contra României. 

Dar vă rog să nu mă întrebaţi despre naţionala României, pentru că sunt total pe dinafară. Mi-aţi spus că antrenor principal este Mirel Rădoi. Nici măcar nu ştiam asta. Ştiam că ultima dată el antrena pe undeva prin ţările arabe. 

La fotbal mă uit, dar doar la cel din Bundesliga şi la meciurile mari din Champions League. De aici le susţin pe Bayern şi Dortmund. Când şi când se mai întâmplă să mai ajung la stadion, la Dortmund. Dar nu foarte des”, a spus Joe Panait, conform Telekom Sport. 

Joe Panait, despre șansele României cu Germania

Fostul fotbalist al Stelei nu dă nicio șansă naționalei României: „La cum joacă Germania, naţionala nu va avea nici o şansă. Nemţii au o adevărată maşinărie de fotbal. Au o mentalitate net superioară nouă. Ei joacă şi în minutul 90 ca şi cum ar fi intrat în primul minut. E o diferenţă uriaşă”. 

În România, antrenorii au devenit nişte slugi în faţa patronilor. În ţară echipele sunt conduse de către patroni, nu de antrenori. E mai mare ruşinea ce se întâmplă acolo şi noi vorbim acum de performanţă. În fotbalul românesc, performanţa e doar un vis frumos. Care nu va fi niciodată realizabil atâta vreme cât nu se va schimba ceva la nivel de mentalitate
- Joe Panait

VIDEO DEZBATEREA ZILEI, 7 octombrie » Ar trebui să sacrificăm meciul cu Germania?

>

Citește și alte știri despre loturile naționale ale României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.