Stranieri

Marius Șumudică a semnat cu noua echipă! Prima reacție, în exclusivitate pentru GSP: „Mi-am împlinit visul”

Marius Șumudică a semnat cu formația turcă Malatyaspor // foto: Instagram @ yenimalatyaspor

Articol de Remus Răureanu  —  Friday, 08 October 2021

Marius Șumudică (50 de ani) a semnat cu formația turcă Yeni Malatyaspor, din prima ligă a Turciei.

  • Între iunie și august 2021, Marius Șumudică a pregătit-o pe CFR Cluj, care l-a demis și l-a angajat pe Dan Petrescu.
  • În Turcia, Marius Șumudică le-a mai pregătit pe Kayserispor (iulie 2017 - mai 2018), Gaziantep (iunie 2019 - ianuarie 2021) și Rizespor (ianuarie 2021 - martie 2021).

Marius Șumudică revine în Turcia! A semnat cu Yeni Malatyaspor

„Clubul nostru a ajuns la un acord cu antrenorul român Marius Șumudică până la finalul sezonului. Îi întâmpinăm pe Marius Șumudică și echipa sa și le dorim succes”, a anunțat Yeni Malatyaspor pe Instagram.

Antrenorul român preia o echipă aflată într-o situație delicată. După 8 etape, Yeni Malatyaspor ocupă locul 17 din 20 în Turcia (primul retrogradabil), având doar 6 puncte, cumulate din două victorii obținute în etapele 2 și 3. De 5 meciuri, Yeni Malatyaspor este învinsă de toate adversarele. În 4 dintre acestea nici măcar nu a înscris!

Marius Șumudică, prima reacție după ce a semnat cu Yeni Malatyaspor: „Mi-am îndeplinit visul”

„Sunt foarte bucuros că am revenit în fotbalul turc. Am întâlnit niște oameni OK. Azi-noapte am semnat contractul și astăzi începem treaba. Sper, împreună cu staff-ul, să scot echipa din situația delicată în care se află și să avem aceleași rezultate pe care le-am avut la Kayserispor și Gaziantep. 

Mi-am dorit foarte mult să revin în Turcia și iată că mi-am îndeplinit visul. M-am întors într-un campionat puternic, un campionat în care te simți antrenor și ești respectat”, a transmis Șumudică în această dimineață pentru GSP.ro. 

Detalii despre Yeni Malatyaspor, noua echipă a lui Marius Șumudică:

  • Evoluează de 5 ani în Super Liga Turciei; 
  • Are un lot cotat la 27,85 milioane de euro pe Transfermarkt.com (al 13-lea cel mai valoros din Turcia); 
  • Evoluează pe arena Yeni Malatya, care are o capacitate de 25.745 locuri; 
  • 13 jucători din lot nu sunt turci; 
  • Cel mai valoros fotbalist din lot este extrema stângă Mounir Chouiar (22 de ani), evaluat la 6 milioane de euro. El este urmat de stoperul Wallace (28 de ani, 2,8 milioane de euro); 
  • Primul meci în care Marius Șumudică o va conduce pe Yeni Malatyaspor va fi în etapa 9 din Super Liga Turciei, cu Adana Demirspor, locul 10 în campionat.

Șumudică a fost aproape de Al Ahli Jeddah 

În finalul lunii trecute, Șumudică a fost la un pas să revină în zona Golfului și s-o preia pe Al Ahli Jeddah. Conducerea clubului și Șumudică au negociat un posibil contract, după cum a anunțat Gazeta Sporturilor, dar cele două părți nu au ajuns la un acord.

S-a speculat că Șumudică ar prelua și Rapidul, în Liga 1, dar antrenorul a demontat zvonurile joi: „Rapid are rezultate peste așteptări în momentul de față. Încep meciurile grele, dar Daniel Niculae și Mihai Iosif au făcut o treabă foarte bună până acum. I-am promis lui Miță Iosif că nu voi merge la niciun meci al Rapidului, pentru a nu da curs unor discuții”.

VIDEO. Marius Șumudică, moment de senzație în Turcia: s-a „dezlănțuit” după o victorie

>

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.