Nationala

Note GSP de la 5 la 8 pentru „tricolorii” lui Rădoi, după eșecul amar cu Germania » Cei trei care au impresionat aseară

+45 Foto
Andrei Burcă îl blochează pe Serge Gnabry în Germania - România 2-1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 09 October 2021

România a plecat învinsă de la Hamburg, 1-2 cu Germania, dar „tricolorii” pot ține capul sus după unul dintre cele mai bune meciuri făcute în ultimii ani.

  • România - Armenia se joacă în Ghencea, pe 11 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Pro TV.

Vreme de 52 de minute, România a rezistat fără gol primit chiar în casa nemților. Mai mult, pentru 43 de minute a condus grație supergolului înscris de Ianis Hagi. Totul s-a năruit în ultimele 40 de minute, odată cu golurile înscrise de Serge Gnabry și Thomas Muller. Florin Niță, care a respins câteva șuturi, nu a putut menține poarta intactă și la execuțiile lor.

Note GSP după Germania - România 2-1 

De altfel, portarul de la Sparta Praga a primit nota 7 în Gazeta Sporturilor de astăzi pentru prestația cu Germania. 7 este o notă des întâlnită în tabăra „tricolorilor”, aceasta fiindu-le acordată și lui Burcă, Cristi Manea, Toșca, Rațiu, Stanciu și Răzvan Marin. Chiar mai buni, cu 8, au fost doi dintre fundașii centrali, Chiricheș și Rus, plus Ianis Hagi

Valentin Mihăilă, care a jucat 60 de minute, a primit 6, la egalitate cu Maxim, cel care a intrat în momentul ieșirii lui Mihăilă. Din echipa lui Mirel Rădoi - selecționerul fiind notat cu 7 - cei mai slabi au fost George Pușcaș și Andrei Ivan, ambii cu nota 5. Pușcaș s-a zbătut, a apărut de multe ori în situații periculoase, dar a greșit de fiecare dată ultima execuție, fie ea pasă sau șut.

În echipa Germaniei, nota de vârf, 8, le-a revenit celor doi marcatori, Serge Gnabry și Thomas Muller. Singurul cu 5 a fost Kai Havertz, introdus pe teren în minutul 67. Havertz a ratat o șansă bună pe final, când a scăpat singur cu Niță, dar a întârziat șutul iar mingea i-a fost „suflată” de Adrian Rus, cu un tackling impecabil.

Statisticile meciului, via sofascore.ro

Clasamentul grupei J: România are nevoie de victorie cu Armenia 

VIDEO. Răzvan Raț, după Germania - România

>

Citește mai multe știri despre Germania - România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.