Nationala

Ianis Hagi, elogiat de un rival după golul de la Hamburg: „Face exact ce ne obișnuise tatăl său!”

+16 Foto
Ianis Hagi (22 de ani) a deschis scorul în minutul 9 al meciului Germania - România, încheiat cu victoria la limită a nemților, 2-1. Reușita „tricolorului” a primit aprecieri din partea lui Davie Provan (65 de ani), fotbalist legendar al rivalei Celtic.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 09 October 2021

Ianis Hagi (22 de ani) a deschis scorul în minutul 9 al meciului Germania - România, încheiat cu victoria la limită a nemților, 2-1. Reușita „tricolorului” a primit aprecieri din partea lui David Provan (65 de ani), fotbalist legendar al rivalei Celtic.

Ianis a țâșnit în flancul drept al atacului „tricolor”, i-a dat mingea printre picioare lui Rudiger, unul dintre cei mai apreciați fundași centrali din Premier League, apoi a șutat din scurt, cu stângul. Reușita a fost încântătoare și a fost lăudată inclusiv de rivalii din Scoția.

Ianis Hagi, lăudat după golul din Germania - România 2-1

David Provan este un fotbalist de legendă al lui Celtic. A evoluat acolo între 1978 și 1987, cucerind trei titluri de campion. Are și o distincție de cel mai bun fotbalist scoțian al anului.

În prezent analist la Sky Sports, Provan a trecut peste proverbiala rivalitate dintre Celtic și Rangers și a vorbit la superlativ despre reușita lui Ianis Hagi. 

„Priviți asta! Tânărul Hagi face exact ce ne obișnuise tatăl său. I-a lăsat mască pe nemți. Un contraatac perfect, care a făcut liniște la Hamburg. Sigur va fi tratat altfel după acest gol, sunt conștienți acum de ce poate face cu piciorul stâng”, a comentat Provan.

„Plecăm de aici fără niciun punct, obiectivul nostru era să luăm cel puțin un punct. Normal că sunt dezamăgit! Când ai 1-0 la pauză, te gândești să ții de scor, să joci pe contraatac, să marchezi iar, după o fază fixă. 

Am avut șanse, dar n-am mai marcat. Când vii într-o deplasare de acest gen, e greu să scapi fără gol. Din păcate, am luat acel gol din fază fixă, golul doi, și am pierdut. Suntem triști, însă cred că avem un meci important luni și trebuie să ne concentrăm pe Armenia.

- Ianis Hagi, după Germania - România 2-1

VIDEO Jean Vlădoiu a apreciat prestația „tricolorilor” în Germania: „Un meci echilibrat, chiar dacă diferența de valoare e mare”

>

Citește și alte știri despre echipa națională a României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.