Nationala

Mircea Lucescu analizează înfrângerea României de la Hamburg: „Ne lipsește ăla micu'. Dacă am fi fost mai rapizi...”

+45 Foto
Mircea Lucescu // foto: Imago

Articol de Denisa Dudescu  —  duminică, 10 octombrie 2021

Mircea Lucescu (76 de ani), actualul antrenor de la Dinamo Kiev și selecționer al României între 1981 și 1986, a comentat meciul dintre Germania și România, scor 2-1, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.

  • România - Armenia se joacă în Ghencea, pe 11 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Pro TV.

„Il Luce” consideră că România merita un egal la Hamburg și a apreciat jocul prestat de „tricolori”. Totodată, experimentatul antrenor spune că României îi lipsește Karim Adeyemi (19 ani), jucătorul născut la Munchen din mamă româncă și tată nigerian, care a ales reprezentativa nemților.

Mircea Lucescu, despre Germania - România 2-1: „Ne lipsește ceva, Karim Adeyemi”

„Gol frumos, dar nu e de ajuns. La 1-0 am avut o situație foarte bună, câțiva centimetri au lipsit să facem 2-0, la 2-0 lucrurile ar fi fost altfel. S-a jucat bine, echipa s-a organizat bine, eu am jucat cu Bayern și știu ce forță de joc are. Echipa a plecat de la ideea de a face un meci nul, a fost de ajuns o scăpare la cornerul acela, când Muller s-a infiltrat între jucătorii noștri și a marcat. Echipa ar fi meritat un meci nul. 

Jocul a fost mult mai bun, mai lipsește ceva, dar vine cu timpul. Poate lipsește ăla micu', nigerian-român, dacă am fi fost mai rapizi poate îl aveam în echipa noastră”, a spus Lucescu, care a fost întrebat și despre duelul de luni cu Armenia: 

„Cu Armenia se va juca care pe care, armenii au o echipă bună. Va fi greu, dar sunt convins că vom reuși să luăm cele 3 puncte, unele importante. E frumos că se joacă pe Ghencea, dacă mi-ar fi dat și mie voie să joc acolo la meciul cu Irlanda (n.r. - Irlanda de Nord, în octombrie 1985, scor 0-1), lucrurile stăteau cu totul altfel. 

E bine că astfel de stadioane intră în circuitul spotiv, s-au făcut eforturi cu bani publici și ar trebui să se joace pe ele, nu să stea în carantină”, a spus Lucescu pentru reporterii prezenți la aeroport la plecarea sa din țară.

Karim Adeyemi

Clasamentul grupei J: România are nevoie de victorie cu Armenia 

FOTO. Cele mai tari imagini de la Germania - România 2-1

VIDEO. Ce a declarat Răzvan Raț după Germania - România 2-1 

>

Mai multe știri despre Germania - România 2-1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.