Tenis

Sorana Cîrstea, eliminată dramatic de Svitolina în „șaisprezecimile” Indian Wells! Begu, OUT și ea

+8 Foto
Sorana Cîrstea (40 WTA) și Elina Svitolina (7 WTA) se întâlnesc ACUM în șaisprezecimile de finală de la Indian Wells 2021. Partida a început la ora 20:25, poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 2.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 11 octombrie 2021

Sorana Cîrstea (40 WTA) a fost învinsă în tie-break-ul setului decisiv de Elina Svitolina (7 WTA), în șaisprezecimile de finală de la Indian Wels 2021, scor 6-3, 4-6, 6-7(3),

  • Svitolina va juca în optimile de finală cu italianca Jasmine Paolini (63 WTA) sau cu americanca Jessica Pegula (24 WTA).
  • România a rămas cu o singură reprezentantă pe tabloul principal de la Indian Wells, Simona Halep (17 WTA). 

Sorana a venit înarmată cu răbdare la meciul cu Svitolina. Știa că o așteaptă multe raliuri lungi și mingi venite cu putere din spatele fileului. În actul inaugural, forehand-ul româncei a făcut legea. Lovituri bine plasate, plate au obligat-o pe Svitolina să intre des într-o defensivă totală.

Cîrstea a punctat și la capitolul artistic. Punctul decisiv a fost o capodoperă, o „scurtă” perfectă, cu mult efect exterior, apoi a închis cu un passing în cross. 

Sorana Cîrstea, duel epuizant cu Elina Svitolina

Setul secund a fost unul dominat de serviciile celor două jucătoare. Sorana a câștigat 74% dintre punctele jucate cu prima minge, dar nu a putut salva unica șansă de break a adversarei. De cealaltă parte, Svitolina a avut nervii tari și a ieșit din 3 situații complicate.

Sorana nu a acuzat șocul pierderii setului. Din contră. A început extrem de atentă pe serviciu, a plasat constant prima minge în teren, iar în game-ul cu numărul 6 a reușit break-ul. A fost o muncă titanică, în fața unei defensive totale. Svitolina a avut secvențe în care s-a mulțumit doar să trimită în apoi, în așteptarea erorilor. S-a ajuns din nou la 4-4, apoi au mers cap la cap până în tie-break.

Câțiva centrimetri, câțiva pași întârziați și ceva probleme fizice pentru Sorana au făcut diferența. Svitolina s-a impus după mai bine de două ore și jumătate de joc. 

92.000 $a obținut Svitolina pentru calificarea în turul următor. Sorana se mulțumește cu un cec în valoare de 51.895 dolari

Irina Begu, eliminată de la Indian Wells

În aceeași fază a competiției, Irina Begu (61 WTA) nu a avut nicio șansă contra lui Shely Rogers (44 WTA), scor 0-6, 2-6.

Românca a fost surclasată la toate aspectele de jucătoarea din Statele Unite ale Americii. Cea mai elocventă statistică este cea a mingilor de break. Begu nu a reușit să își creeze niciuna, deși procentajul primului serviciu a fost modest în cazul lui Rogers, doar 57%.

FINAL » Sorana Cîrstea - Elina Svitolina 6-4, 4-6, 6-7(3)

Game Svitolina, 6-6: Avem tie-break în setul decisiv!
Game Cîrstea, 6-5: Sorana umblă la cutiuța cu giumbușlucuri și pune două „scurte” perfecte.
Game Svitolina, 5-5: Niciun punct câștigat de Sorana pe serviciul adversarei.
Game Cîrstea, 5-4: Sorana este extrem de limpede în joc. Găsește tot mai des liniile terenului și reușește o lovitură virtuoasă la 40-30, o „scurtă” din retragere.
Game Svitolina, 4-4: Sorana a fost într-o poziție favorabilă, 30-15 pe serviciul advers. Svitolina a apăsat însă pe lovituri, a făcut pasul spre fileu și a egalat.

Break Svitolina, 4-3: Sorana „scapă” mult în afară un backand.
Break Cîrstea, 4-2: Sorana se încăpățânează să ajungă la fiecare minge. Găsește de fiecare dată soluția optimă pentru a o pune pe picior greșit pe adversară. 
Game Cîrstea, 2-1: Secvențe excelente de joc pentru Sorana. Sportiva din România este tot mai sigură cu lovitura de dreapta și controlează autoritar raliurile. 
Game Cîrstea, 1-0: Sorana începe curajos setul decisiv. 

Game și set Svitolina, 4-6: Sorana irosește două oportunități de break. Partida merge în prelungiri. 
Game Cîrstea, 3-4: Svitolina se apără remarcabil, trimite înapoi 3 mingi plasate perfect de Sorana, dar nu are ce face la un backhand scurt în cross.
Break Svitolina, 1-2: Ucraineanca o cheamă tot mai des pe Sorana în față, iar românca greșește două voleuri complicate. 
Game Cîrstea, 1-0: Sorana începe la fel de bine și setul secund, cu doi ași.

Break și Set Cîrstea, 6-4: Punctul decisiv al actului inaugural a fost o capodoperă. Sorana a pus o „scurtă” perfectă, cu mult efect exterior, apoi a închis cu un passing în cross. 
Break Cîrstea, 4-4: Sorana închide cu un backhand încântător în lung de linie. 
Break Svitolina, 3-4: Sorana nu păstrează nivelul din game-ul trecut. 
Break Cîrstea, 3-3: Nivel excelent arătat de Sorana. Lovește foarte plat cu forehand-ul, dar are probleme în a fructifica oportunitățile de break. Abia a 7-a minge a fost norocoasă. 
Break Svitolina, 2-3: Sorana nu a mai avut aceeași intensitate cu prima minge, prilej pentru niște retururi perfect plasate de ucraineancă. Cîrstea nu a câștigat niciun punct în acest game. 

Game Cîrstea, 2-1: Sorana servește excelent în startul partidei. Svitolina încă nu și-a creat vreo oportunitate de break. 
A început partida!

Citește și alte știri de la Indian Wells:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.