Nationala

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

+45 Foto
Andrei Ivan a fost aspru criticat după partida din Germania

Articol de Viorel Tudorache  —  luni, 11 octombrie 2021

Gazeta Sporturilor a analizat evoluția lui Andrei Ivan din meciul cu Germania, vineri, la Hamburg, pierdut de tricolori” (1-2) din cauza unei grave erori de marcaj comise de atacantul de la CSU Craiova la golul marcat de Thomas Muller (81), după un corner.

Faza a suscitat comentarii aprinse, iar selecționerul Mirel Rădoi l-a chemat ieri pe atacantul de la CSU Craiova în fața presei să explice dacă știa că trebuie să-l țină pe Muller la fazele fixe.

„Da, am înțeles că a fost vina mea. Eu trebuia să stau cu Muller. Mi s-a transmis de pe bancă că eu trebuie să îl marchez. Nemții au venit cu șapte jucători în careu și a rămas unul liber”, a declarat Andrei Ivan. 

Andrei Ivan a fost introdus pe teren, în minutul 60, în locul lui Mihăilă, iar Thomas Muller a intrat în minutul 67, în locul lui Werner. 

GSP a analizat minutele jucate de Andrei Ivan cu Germania » Cum s-a descurcat „tricolorul” la celelate faze fixe când România s-a apărat

Când a pătruns pe gazon, Germania avea lovitură liberă de la 30 de metri. Ivan s-a pus lângă Rațiu, fără a intra în marcaj (foto jos). 

De pe margine, Rădoi se aude cum strigă: „Ivan! Ivan!". Fotbalistul nu l-a auzit din cauza vacarmului din stadion. Abia la cornerul care a ieșit din lovitura liberă, Ivan l-a luat în primire pe Werner (foto jos).

Atunci când Muller și Havertz se pregăteau de schimbare la marginea terenului, Mirel Rădoi i-a chemat la banca de rezerve  pe Ivan și pe Manea, pentru noi indicații (foto jos).

Din acel moment, Manea l-a luat în marcaj pe Muller la atacurile poziționale, iar la fazele fixe Muller trebuia ținut de Andrei Ivan. La cornere, Manea l-a avut în pază pe Goretzka. Din păcate, exact Goretzka și Muller au contribuit decisiv la golul victoriei Germaniei. Primul a câștigat duelul aerian cu Manea și a deviat mingea la bara a doua, de unde Muller, scăpat din vederi de Ivan, a înscris cu latul din apropierea porții. 

Acel corner fatidic ar fi putut fi evitat. Muller a centrat slab de pe dreapta, dar Adrian Rus, perfect până atunci, s-a precipitat și a degajat greșit în peluză, nepresat de nimeni (foto jos).

Muller a alergat să-i dea mingea lui Kimmich la colțul terenului și a intrat în careu, precum un șarpe. Veteranul lui Bayern Munchen a trecut în alergare ușoară pe lângă Ivan, care a întins o mână spre el, semn că l-a reperat (foto jos).

Tricolorul a făcut câțiva pași în dreapta după campionul mondial, dar s-a oprit, după ce a întors capul spre minge. Muller a continuat alergarea, parcă într-o traiectorie firească, spre bara a două, acolo unde avea să ajungă și mingea deviată cu capul de Goretzka (foto jos). Gol cu latul, 2-1 Germania.

După primirea golului, Ivan și-a pus mâinile în șold. 

În minutul 90+1, Germania a mai avut un corner, dar Ivan s-a dus lângă bară. Rus i-a făcut semn cu mâna că Muller e liber în careu. Atacantul nu a reacționat, iar lângă Muller a apărut Răzvan Marin.

Mirel Rădoi, iritat la conferința dinainte de România - Armenia: „Vreți circ? Facem circ!” » L-a chemat pe Ivan în fața presei

>

Citește și alte știri despre naționala României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.