Nationala

El a fost cel mai bun jucător al României » Cifre excelente + cum arată topul celor mai buni „tricolori”

+22 Foto
FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 12 October 2021

România a învins Armenia, scor 1-0, și este la mâna ei în cursa spre barajul Campionatului Mondial din 2022, din Qatar.

Jucătorii României și-au dominat adversarul și și-au îndeplinit misiunea, aceea de a obține victoria care să păstreze naționala în cursa pentru baraj. 

Răzvan Marin, cel mai bun în România - Armenia

„Tricolorii” lui Mirel Rădoi, cel care și-a anunțat plecarea de la națională după ultimele meciuri din grupă, au avut o prestație foarte bună, în special în prima repriză, când au dominat jocul.

Jucătorul care a ieșit cel mai mult în evidență a fost Răzvan Marin. Mijlocașul a centrat excelent pentru golul lui Alex Mitriță și a fost cel mai bun jucător de pe teren, potrivit monitorizării InStat. Acesta a fost foarte implicat în joc și a avut cel mai mare index, 329.

92%a fost procentajul paselor reușite pe care l-a avut Marin (73 de pase)

Excelent și pe faza defensivă

Deși nu este un mijlocaș defensiv veritabil, Marin a jucat excelent faza defensivă contra armenilor. A câștigat 57% din cele 7 dueluri avute pe faza defensivă și a reușit 5 interceptări.

3tackling-uri a reușit Marin, din tot atâtea încercate

Din naționala României, prestații excelente au avut și Vlad Chiricheș, Nicolae Stanciu sau Alex Cicâldău.

Top 5 români

  1. Răzvan Marin: 329*
  2. Vlad Chiricheș: 295
  3. Nicolae Stanciu: 295
  4. Alexandru Cicâldău: 294
  5. Alexandru Mitriță: 283
    * indice InStat

2centrări precise a avut Marin, din tot atâtea trimise

Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

„Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!”, a spus Mirel, în conferința de după România - Armenia. 

17 meciuria bifat Mirel Rădoi pe banca naționalei: 6 victorii, 3 egaluri, 8 înfrângeri și un golaveraj de 23-25

VIDEO Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.