Nationala

Reacția presei din Armenia după eșecul selecționatei lui Joaquin Caparros în fața României :„Au avut un avantaj evident”

România - Armenia 2-1 Foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 12 octombrie 2021

România a învins Armenia, scor 1-0, și este la mâna ei în cursa spre barajul Campionatului Mondial din 2022, din Qatar. Presa armeană a comentat meciul de luni seară, fiind dezamăgiți de rezultatul echipei lor.

Armenii au remarcat și ei problemele mari din apărarea echipei lui Caparros în prima repriză, când România a fost net superioară, dar laudă prestația naționalei lor în repriza secundă, când fotbaliștii armeni au avut câteva situații bune de a egala.

„În prima repriză românii au avut un avantaj evident, despre care vorbesc și statisticile. România a transformat avantajul în gol în minutul 26, când Mitriță a înscris după o lovitură de colț. 

În a doua repriză, elevii lui Joaquin Caparros au luat inițiativa, dar căpitanul Henrikh Mkhitaryan a avut câteva ocazii bune, dar nu a găsit golul. În cele din urmă, cursul meciului nu a putut fi rupt, echipa armeană a pierdut la limită”, au scris cei de la armenpress.am.

„Echipa Armeniei a pierdut la limită în fața echipei României, la București, după un gol cu capul marcat după un corner de Alexandru Mitriță. La pauză, Caparros a făcut trei schimbări și jocul naționalei s-a îmbunătățit vizibil. 

Henrikh Mkhitaryan a ratat două ocazii mari de a restabili egalitatea și în final Armenia nu a putut evita înfrângerea ajungând pe locul 4, în timp ce românii au urcat pe 2”, au notat și cei de la armsport.

Selecționerul Joaquin Caparros rămâne încrezător: Noi, România și Macedonia de Nord suntem egali valoric. Ar fi fost corect să egalăm”

După această partidă, Armenia rămâne în continuare fără victorie în preliminarii de 5 meciuri iar șansele de a termina pe locul 2 sunt minime. 

Chiar și așa, selecționerul Joaquin Caparros rămâne încrezător. La conferința de presă ce a urmat meciului cu România, el a cerut răbdare și a apreciat că cele 3 echipe care luptă la locul 2, România, Armenia și Macedonia de Nord, sunt egale valoric.

Foto. Cele mai tari poze de la România - Armenia

„Nu am jucat bine în prima parte. Schimbările pe care le-am făcut au avut scopul de a schimba cursul jocului. Nu am putut avea mingea în prima repriză, a fost o problemă. Nu am jucat bine, iar adversarii au înscris din acel corner. Trebuie să muncim pentru a evita să încasăm astfel de goluri pe viitor. 

Am fi putut egala în partea a doua, iar dacă asta s-ar fi întâmplat, cred că ar fi fost corect. Jucătorii trebuie felicitați pentru eforturile făcute în repriza a doua. Sunt mulțumit de jocul lui Mkhitaryan, precum și de comportamentul său pe teren. A depus un efort mare. 

Situația noastră a devenit complicată, dar vom continua să luptăm atât timp cât avem șansa matematică de a trece de grupă. Echipele naționale ale Armeniei, României și Macedoniei de Nord sunt egale. 

Norocul sportiv a fost cu noi în Armenia, dar astăzi nu a existat. Detaliile mici contează mult pentru victorii. Trebuie să avem răbdare până la final, lupta va continua până atunci”, a declarat Joaquin Caparros.

VIDEO România - Armenia » Pe cine recomandă Rădoi la națională: „Doar el ar putea”

>

Citește alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.