Relansat de Laurențiu Reghecampf, Vladimir Screciu (21 de ani, fundaș central) fost remarcat de scouteri din Germania și din Portugalia în amicalul „tineretului” cu Mexic. La 21 de ani, Vladimir redevine un fotbalist important după ce cariera lui era în pericol să se încheie din cauza unei accidentări.
Reghecampf a reușit să-l repare pe Vladimir Screciu, un fotbalist încă tânăr care părea să fie un supertalent în urmă cu trei ani, când Genk plătea două milioane de euro ca să-l cumpere de la Craiova.
Experiența belgiană a lui Screciu a fost dezastruoasă, el nu a jucat deloc în două sezoane la Genk. Clubul care l-a mai avut și pe Ianis Hagi l-a împrumutat pe Vladimir la Lommel, unde jucătorul român a apărut în doar două partide, în nici una ca titular.
În perioada pe care a petrecut-o în Belgia, Screciu a mai avut și o accidentare la gleznă, o problemă foarte gravă din cauza căreia a fost în pericol să-și încheie cariera. Genk l-a lăsat să se întoarcă la Craiova gratuit, clubul belgian și-a asumat pierderea economică pe care a suferit-o cu afacerea aceasta. După o perioadă în care a jucat puțin și la Universitatea, Screciu a redevenit titular, din momentul în care Laurențiu Reghecampf a preluat conducerea echipei.
Laurențiu Reghecampf l-a relansat pe Vladimir Screciu
Reghe l-a retras de la mijloc, din poziția de închizător, l-a transformat în fundaș central și l-a folosit în mod constant, atras de faptul că Vladimir e un stoper cu o viteză mai bună decât au ceilalți apărători pe care i-a mai rulat Craiova: Găman, Marius Constantin, Bălașa.
Evoluțiile bune din campionat l-au impus pe Screciu în postura de căpitan al naționalei de tineret. El a evoluat, tot ca fundaș central, în amicalul pe care România sub 21 de ani l-a pierdut cu Mexic, 1-3.
Vladimir Screciu, remarcat la România U21 de scouteri din Germania și Portugalia
Jocul a avut loc în Spania și, chiar dacă „tricolorii” au fost învinși clar, scouterii prezenți în tribună l-au remarcat pe stoperul Craiovei, despre care au cerut informații. Specialiștii reprezentau cluburi din Germania și din Portugalia. Nu există vreo ofertă concretă pentru jucător, dar faptul că el a atras atenția constituie un semn că Mihai Rotaru ar putea avea ocazia să-l mai vândă o dată pe Screciu.
4 meciuriare Screciu în naționala de tineret pe care o conduce Florin Bratu. Născut în ianuarie 2000, el încă mai este ajutat în campionat de regula care obligă fiecare echipă să folosească măcar un fotbalist eligibil U21 pe toată durata fiecărei partide
750.000 de eurovalorează Screciu pe transfermarkt. Cea mai mare valoare a lui a fost de 1.200.000 de euro, înregistrată în septembrie 2018, imediat după transferul la Genk
{{text}}