Fotbal   •   Liga 1   •   CONTRAST

Bătălie în 3: vaccinare vs. nevaccinare » Diferențe uriașe între CFR Cluj, CSU Craiova și FCSB

Contrast incredibil în strategia cluburilor care se bat la titlu: CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu, Sergiu Alexandru   —  marţi, 12 octombrie 2021

Contrast incredibil în strategia cluburilor care se bat la titlu: Gigi Becali anunță că aproape nimeni nu s-a imunizat la FCSB, care e puternică afectată acum de Covid-19, în frunte cu Edi Iordănescu, în vreme ce rivalele CS Universitatea Craiova și CFR Cluj sunt aproape de a atinge procentul de 100% în lot și în rândul staff-ului tehnic.

Gigi Becali a confirmat oficial ceea ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit în exclusivitate: FCSB a făcut o solicitare oficială de schimbare a protocolului medical din Liga 1. Și anume: testarea să fie obligatorie și pentru persoanele vaccinate, argumentul fiind că și acestea se pot infecta și pot transmite virusul. Patronul roș-albaștrilor a explicat pentru GSP.ro cum susține demersul clubului.

Argumentele lui Gigi Becali, patron FCSB

„Conform regulamentului aprobat de FRF, fotbaliștii care sunt vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Asta înseamnă că ei pot avea coronavirus. Și n-avem cum să aflăm asta, dacă nu-i testăm. Dacă joacă având COVID pot face infarct sau atac cerebral din cauza efortului suprapus peste infecția cu coronavirus. 


Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren. Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni nu e dacă păstrăm actualul protocol. Am atacat hotărârea Ministerului care spune că nu se mai fac teste. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci, asta am solicitat", a declarat Becali.

De ce CSU Craiova și CFR Cluj refuză

Cererea FCSB a obligat LPF să ceară părerea celorlalte cluburi din Liga 1, iar de aici s-a iscat o polemică directă între principalele candidate la titlu. CFR și CSU Craiova au răspuns Ligii că nu sunt de acord cu așa ceva. 

Clujenii au motivat costuri suplimentare considerabile, care ar încărca bugetul clubului în mod nejustificat, în vreme ce Universitatea a susținut că "din moment ce avem la echipă un procent de vaccinare de 96% și până în momentul actual am beneficiat de imunitatea de grup, nu văd de ce am fi de acord cu reluarea testării obligatorii la fiecare două săptămâni".


CFR Cluj și Universitatea Craiova aproape de 100% vaccinați, FCSB sub 10%

Între aceste 3 cluburi se duce acum o bătălie pe ideea de vaccinare versus nevaccinare. Gigi Becali a dezvăluit că în clubul său sunt extrem de puține, spre deloc, persoane care s-au vaccinat. 

"FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine, îl iubesc și îl ascultă pe patron. Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze. Dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Atunci, s-au gândit că poate e ceva periculos și nu s-au vaccinat nici ei", a declarat Becali.

Procentul jucătorilor din lotul FCSB-ului, dar și din staff-ul tehnic care sunt vaccinați nu depășește 10%. În schimb, Universitatea Craiova și CFR Cluj se apropie de 100%. 

Conform protocolului din acest moment, cine e vaccinat joacă fără niciun fel de altă condiție, iar cine nu e vaccinat trebuie să aibă un test negativ (PCR la fiecare 14 zile sau rapid la fiecare 7 zile). Iar FCSB e cea care e lovită din plin în momentul de față. Edi Iordănescu și întreg staff-ul său au fost testați pozitiv și două săptămâni vor fi out, astfel că nu vor putea conduce nici antrenamente, dar nici să stea pe bancă la meciuri.

În plus, doi jucători, Straton și Sorin Șerban sunt și ei infectați, în vreme ce Budescu și Șut sunt izolați, în ciuda faptului că au ieșit negativ la testul rapid. Primul are simptome, iar cel de-al doilea e contact direct al unui caz pozitiv. Conform legislației din România, dacă Șut ar fi fost vaccinat, n-ar fi fost obligat să se izoleze, chiar dacă e declarat contact direct al unui caz cu Covid-19.

Pintilii va sta pe bancă, dar nu poate da indicații!

Fără Edi Iordănescu și fără cei din staff-ul său, FCSB se va lovi de o mare problemă la meciul de sâmbătă, cu CS Mioveni, care va avea loc la Buzău. Mihai Pintilii, care nu e pozitiv, ar urma să stea pe bancă și să conducă echipa, mai ales că el a făcut parte din staff-ul tehnic în ultimii ani, însă nu va avea dreptul să dea indicații în timpul celor 90 de minute! 

FRF va putea să ofere permisiunea unei alte persoane din interiorul clubului FCSB, de la celelalte echipe sau de la Academie, să ia loc pe bancă și să ajute echipa, considerând că e un caz de forță majoră, dar nu cineva care nu are calificare de antrenor și nici un fel de licență, cum e cazul lui Mihai Pintilii. 

În această situație s-a regăsit FCSB anul trecut, la meciul cu Backa Topola, când Toni Petrea și Thomas Neubert au avut Covid, iar la echipă a fost adus Bogdan Vintilă, de la FCSB II, tocmai fiindcă Pintilii nu a primit permisiunea de a fi A1 la acel joc. De această dată însă, FCSB nu mai are pe altcineva în club care să dețină o licență de antrenor și care să conducă echipa de pe margine la confruntarea cu Mioveni.

FCSB a suferit mult și acum un an

Nu e pentru prima dată când FCSB e lovită din plin de pandemia de coronavirus. În septembrie 2020, a avut teribil de mult de pătimit de pe urma cazurilor pozitive în rândul jucătorilor. În primul rând, a ratat calificarea în play-off-ul Conference League, eliminată chiar pe teren propriu de Slovan Liberec. A fost nevoită să improvizeze o echipă în care s-au regăsit jucători precum Cană, Robert Ion, Perianu, Karanovici. Apoi, în campionat, a cedat în fața lui Poli Iași, scor 2-5, tot din cauza lipsei de efect

VIDEO. Va juca FCSB pe arena din Ghencea? » George Ogăraru: „Comandantul și ceilalți din conducere vor decide”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.