Simona Halep (30 de ani, 17 WTA) îi sfătuiește pe români să se vaccineze împotriva COVID-19. La revenirea în țară după Indian Wells, jucătoarea a vorbit despre situația îngrijorătoare înregistrată în România din cauza pandemiei.
Simona Halep s-a vaccinat deja cu primele două doze și spune că o va face curând și pe a treia. Sportiva îi compătimește pe compatrioții care au de suferit din cauza virusului.
„Este foarte trist ce se întâmplă în spitale. Sper ca lumea să înțeleagă ceva din această întâmplare și să se vaccineze, pentru că, așa cum spun medicii, ne protejează. Sigur că voi face și doza a treia, imediat după ce termin turneele”, a declarat Simona Halep, potrivit as.ro.
Situație tragică în România din cauza pandemiei
12 octombrie a fost o zi neagră pentru România. Au fost înregistrate 16.743 de cazuri noi de coronavirus, record negativ de la începutul pandemiei.
În total, au fost înregistrate 442 de decese, 397 dintre acestea fiind consemnate la persoane nevaccinate. La ATI, situația este tragică. 1.667 de persoane sunt internate la ATI, dintre care 467 sunt minori.
40.071 de persoaneau murit în România de la începutul pandemiei de coronavirus
Vaccinare obligatorie la Australian Open? Anunțul făcut de Darren Cahill
Australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a postat pe twitter un mesaj interesant despre Australian Open, primul Grand Slam din 2022.
„«Guvernul statului Victoria obligă pe toți sportivii profesioniști să se vaccineze» Știu că asta se referă în primul rând la sportivii și echipele din statul Victoria, dar e un indicator cu ce îi așteaptă pe participanții de la Australian Open 2022”, a scris Darren Cahill pe twitter.
Simona Halep a fost printre primele mari nume din tenis care s-au vaccinat împotriva COVID-19. În schimb, mai multe nume importante au părut foarte sceptice cu vaccinul.
Australia este unul dintre cele mai dure state în ceea ce privește politica anti-COVID. Statul de la Antipozi a trecut prin mai multe reprize de carantină totală, dar cazurile s-au înmulțit vizibil de la jumătatea lunii august încoace, ajungând până la o medie de 1.700 de cazuri noi pe zi.
{{text}}