Nationala

Îl întoarce FRF din drum pe Rădoi? Trei apropiați de-ai selecționerului sunt convinși: „Gata, s-a decis!”

Foștii colegi ai lui Rădoi sunt convinși că Burleanu nu îl poate convinge să rămână pe banca naționalei României

Articol de Marius Mărgărit  —  vineri, 15 octombrie 2021

Trei foști colegi ai lui Mirel Rădoi (40 de ani), Sorin Paraschiv, Florin Lovin și Dorin Goian, sunt convinși că selecționerul nu poate fi convins să revină asupra deciziei și să rămână pe banca naționalei și la baraj.

Gazeta a luat legătura cu colegi de-ai lui Mirel Rădoi la FCSB și nu numai. Oameni care au împărțit cu el vestiarul, cantonamentele, victoriile, eșecurile. Sorin Paraschiv, Florin Lovin și Dorin Goian îl cunosc foarte bine pe selecționer. Au jucat mulți ani împreună în Ghencea sau la naționale, știu ce fel de om este.

Toți sunt de acord, când îi întrebi dacă antrenorul naționalei poate fi convins să se răzgândească și să meargă alături de „tricolori” la baraj, că „e exclus! Mirel așa e, când spune ceva, așa rămâne! Nu e doar orgoliu sau încăpățânare, e vorba de cuvânt. Ceva o fi fost între el și cei de la FRF, nu e vorba doar despre o reacție la ce a comentat presa”.

Sorin Paraschiv: „Nu-l poate întoarce nimeni când ia o decizie”

Paraschiv se știe cu Mirel din copilărie, când au ajuns amândoi la lotul național U15. „Eu veneam de la Steaua, el de la Severin. Am devenit prieteni și, mai târziu, am fost colegi mulți ani în Ghencea. Toți eram afectați de criticile presei, dar Mirel nu făcea chiar un caz din asta. Deci nu cred că acum ar fi vorba despre așa ceva, deși a încasat multe de la media. Cred că cel mai greu i-a fost după barajul cu Islanda”, spune fostul internațional.

Recunoaște că „m-a surprins și pe mine decizia lui, la fel ca pe toată lumea. Mi-aș dori să se răzgândească, deși nu cred că-l mai poate întoarce nimeni când a luat o decizie. Totuși, trebuie încercat, pentru că îi prevăd un viitor foarte bun ca antrenor”.

Florin Lovin: „M-a surprins că Rădoi a acceptat naționala mare”

Lovin vede altfel lucrurile. Nu e deloc surprins de decizia lui Rădoi. Spune că „am mai vorbit cu el în ultimul timp, însă nu recent. Știu cât i-a fost de greu. De aceea nu mă miră că a decis să nu meargă mai departe de contractul cu FRF. Ne mai contram, colegial, că mai apăream la emisiuni și criticam jocul naționalei. Dar ce să fac dacă asta vedeam?! 

Nu-i e frică de baraj. Dacă era așa, renunța de acum 4-5 meciuri, când erau jos în clasament. A crezut în el, în băieți și uite că acum suntem aproape de aceste baraje”.

Florin adaugă: „Sincer, eu am fost surprins când a decis să vină la națională! Credeam că vrea să rămână la tineret, să meargă la Olimpiadă, să încheie un ciclu. Și mai e ceva. El e disperat după meseria asta. Vrea să o facă zi de zi, la un club. Oricum, la cum merg lucrurile în fotbalul românesc, eu zic că nu avem nicio șansă la baraj”.

Dorin Goian (primul din stânga) și Mirel Rădoi (primul din dreapta) au fost colegi la FCSB // foto: Imago Images

Dorin Goian: „Rădoi e orgolios"

Dorin Goian i-a fost coleg lui Rădoi nu doar la Steaua, ci și la reprezentativa de seniori. Știe că „Mirel e orgolios și nu va da înapoi. Mai ales după cum a spus-o, e clar! Nu știu ce a fost acolo, între ei, cu conducerea FRF, însă nu e în regulă. Știau programul, știau când vor avea loc barajele. 

Poate nu se așteptau să ajungem acolo sau n-au calculat bine. Dar nici după tripla din septembrie, când reveniserăm în cărți, să nu discute cu el?! Poate a fost ceva premeditat, deși nu văd de ce, echipa începuse să arate mai bine. Eu nu țin minte, cât am fost colegi, să se fi răzgândit vreodată când zicea ceva”. 

Mirel a făcut maximum într-o grupă cu Germania, care e la un cu totul alt nivel. La ce se întâmplă în fotbalul românesc, e greu să ai performanțe. Mergem tot mai rău. 

Culegem roadele lipsei de investiții, a imixtiunii politicului, care conduce și în sport, și în fotbal. Când sunt mulți oameni nepricepuți, astea sunt rezultatele.

- Dorin Goian, fost internațional

DEZBATEREA ZILEI » Ar trebui că Rădoi să continue la naționala și în 2022?

>

Citește mai multe știri despre Mirel Rădoi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.