Campionate

Golul lui Mbappe din finala Nations League schimbă regulile! UEFA vrea să revizuiască din nou ofsaidul

Foto: Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  Friday, 15 October 2021

Roberto Rosetti, italianul care conduce Comisia de Arbitri a forului continental, admite că „actuala interpretare a legii pare în conflict chiar cu spiritul legii”.

S-a discutat mult după finala Ligii Națiunilor. Pe 10 octombrie, Franța a cucerit trofeul, 2-1 în finala cu Spania, dar golul victoriei a declanșat proteste în toată Europa. Proteste împotriva legii ofsaidului. Pe care UEFA ar vrea să o modifice acum.

Roberto Rosetti: „Anthony Taylor a luat decizia corectă”

Kylian Mbappé era inițial în ofsaid la pasa lui Theo Hernandez. Însă a reintrat în joc doar pentru că Eric García a atins mingea, în încercarea de a respinge lansarea lui Theo. Mbappé a scăpat singur cu Unai Simón și a înscris.

Roberto Rosetti, directorul Comisiei de Arbitri a UEFA, a comentat acea fază. „Anthony Taylor a luat decizia corectă, bazându-se pe interpretarea oficială a legii existente, pentru că apărătorul a intervenit deliberat jucând mingea, fără ca adversarul să influențeze jocul”, a declarat oficialul italian.

Roberto Rosetti: „Se vor căuta soluții”

Potrivit AS, fostul „central” peninsular recunoaște că „acest exemplu arată că actuala interpretare a legii pare în conflict chiar cu spiritul legii, acela de a împiedica un jucător să își creeze un avantaj cu poziția sa de ofsaid. Rolul nostru este de a corecta regula ofsaidului pentru a fi în spiritul jocului”.

Rosetti a contactat FIFA și International Board (IFAB), organismul care supervizează regulamentul fotbalului: „Se vor căuta soluții la următoarea reuniune a Comisiei Tehnice IFAB”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.