Liga 1

Gol controversat la Pitești! Asistentul a ridicat inițial fanionul, dar reușita a fost validată » Hagi, un car de nervi

Nemulțumirea celor de la Farul după golul înscris de FC Argeș // foto: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 17 October 2021

FC Argeș a deschis scorul în meciul cu Farul prin atacantul Jafar Arias (26 de ani), care a înscris în minutul 50 dintr-o poziție suspectă de ofsaid.

Pasa de gol i-a aparținut lui Iasmin Latovlevici. Fundașul stânga a trimis mingea prin spatele apărării celor de la Farul. În drumul spre Arias, balonul a fost deviat de Ionuț Larie, care a încercat să-l respingă. Arias a preluat apoi și l-a „executat” pe Aioani, iar golul a fost validat.

Gol controversat în FC Argeș - Farul: asistentul a ridicat fanionul, dar reușita a fost validată 

În prima fază, asistentul de pe acea parte, Daniel Mitruți, a ridicat fanionul, remarcând cum Arias se află în spatele apărătorilor echipei dobrogene. Totuși, devierea lui Larie pare să fi schimbat decizia arbitrului, pentru că golul a fost în cele din urmă validat de „centralul” Sebastian Colțescu

Jafar Arias, aparent în spatele apărării lui Farul în momentul pasei lui Latovlevici // foto: captură DigiSport

Nu a fost clar dacă decizia finală a fost luată de Colțescu, care a trecut astfel peste fanionul ridicat de colegul său, sau chiar de asistent, care și-a rectificat decizia inițială odată cu devierea lui Larie.

Daniel Mitruți, cu fanionul ridicat // foto: captură DigiSport

Cert este că jucătorii și antrenorii Farului, în frunte cu „principalul” Gică Hagi, au fost un car de nervi. Ei i-au luat la întrebări pe arbitrii, dar decizia luată de aceștia a rămas în picioare.

Fază similară cu cea din Spania - Franța

Faza a amintit de una din finala Nations League, Spania - Franța 1-2, meci în care golul victoriei a fost înscris de Kylian Mbappe. La fel ca Arias, în meciul din Liga 1, Mbappe plecase dintr-o poziție de ofsaid, dar o deviere a unui fundaș (la acel meci Eric Garcia) a anulat poziția de ofsaid a atacantului, conform noilor reguli cu privire la ofsaid.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.