Stranieri

Olimpiu Moruțan, fază superbă împotriva lui Konyaspor! Fatih Terim: „Trebuia să cadă, 100% era penalty” » Ce a declarat românul după meci

Olimpiu Moruțan (dreapta), în Galatasaray - Konyaspor // foto: Facebook @ Galatasaray

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 18 October 2021

Titular în meciul dintre Galatasaray și Konyaspor, scor 1-0, Olimpiu Moruțan (22 de ani) s-a declarat fericit că echipa sa a câștigat, dar a recunoscut că a doua repriză nu a fost una reușită.

În cele 61 de minute petrecute pe teren cu Konyaspor, Moruțan a atins balonul de 35 de ori, a pasat precis în 14 rânduri și a reușit 4 driblinguri. El a fost protagonistul unei faze superbe în minutul 36. Aflat la marginea careului advers, și-a depășit doi adversari cu o serie de driblinguri de efect, într-un spațiu mic.

Olimpiu Moruțan, după Galatasaray - Konyaspor: „Ar fi trebuit să atacăm mai mult în a doua repriză”

După meci, Moruțan a declarat că „ne-am fi putut face meciul mai ușor, am avut câteva șanse în prima parte. Am fi putut avea 2-0, 3-0. În a doua repriză ne-am chinuit puțin, dar sunt fericit că am câștigat. Am stat prea în spate în a doua parte, ar fi trebuit să atacăm mai mult. În cele din urmă, sunt fericit cu victoria”.

Antrenorul Fatih Terim a apreciat jocul făcut de elevii săi în prima parte și s-a declarat mulțumit de rezultatul final.

„O mică schimbare pe care am făcut-o ne-a ajutat să avem un fotbal pozitiv în prima repriză, a fost una extraordinară pentru noi. Am avut câteva șanse bune, ar fi trebuit să le transformăm în goluri. Nu pot spune multe despre a doua repriză, bănuiesc că faptul că cele 3 puncte erau extrem de importante și faptul că am pierdut multe dintre meciurile în care am jucat bine ne-a făcut să activăm un fel de instinct de protecție. 

Uneori trebuie să știm să obținem un rezultat bun chiar și când nu jucăm bine”, a declarat el pentru beIN Sports.

Fatih Terim: „Dacă Moruțan se arunca pe gazon, 100% era penalty”

Faza din minutul 36, în care Moruțan și-a evidențiat calitatea tehnică, s-a oprit după ce stoperul Bardakci a pus mâinile pe mijlocașul român. Olimpiu nu a căzut, dar s-a oprit din alergare și a gesticulat spre arbitru, timp în care adversarul a îndepărtat pericolul. Fatih Terim consideră că Galata ar fi trebuit să primească lovitură de la 11 metri la acea fază: 

„Dacă Moruțan se arunca pe gazon, 100% era penalty. Mi-ar fi plăcut să se arunce, dar nu putem să-i încurajăm să facă asta, noi sau arbitrul”.

După gol, Konyaspor a pus presiune. Totuși, Galatasaray a echilibrat jocul, iar Olimpiu Moruțan a început să joace mai multe roluri. Asta arată că este un jucător foarte eficient și de calitate.

- Onder Ozen, ex-antrenor Goztepe și Kasimpasa, ex-director sportiv Besiktas

Citește mai multe știri despre stranieri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.