Liga Campionilor

Benzema concurează la Balonul de Aur, dar a început azi procesul contra lui. Riscă 5 ani de închisoare!

Benzema e acuzat de complicitate la șantaj în „cazul Valbuena”

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 20 octombrie 2021

Karim Benzema, 33 de ani, 11 goluri și 8 assisturi în 11 meciuri la Real Madrid în această toamnă, se confruntă cu o mare problemă în afara gazonului. 

  • Benzema e acuzat de complicitate la șantaj în „cazul Valbuena”, proces care a început astăzi și durează două zile la Versailles;

Dacă Balonul de Aur ar fi fost oferit de France Football doar pentru a doua jumătate a anului, nu s-ar mai fi întrebat nimeni cine câștigă trofeul. Un jucător s-a ridicat deasupra tuturor în ultimele luni. Karim Benzema.

„Benzema e lumina care ghidează Real Madrid"

Atacantul în vârstă de 33 de ani, încă un gol și încă o pasă decisivă la Real Madrid la 5-0 cu Șahtior, are numai în această toamnă 11 reușite și 8 assisturi pentru „blancos" în 11 meciuri jucate în toate competițiile. Cotidianul AS a titrat: „Benzema este lumina care ghidează Real 365 de zile pe an".

Și Karim a jucat bine și la națională în această perioadă: 4 goluri la Euro, două în Final 4-ul Ligii Națiunilor, competiție pe care a și câștigat-o cu Franța.

Benzema l-a sfătuit pe Valbuena să plătească 150.000 de euro

Benzema are însă o problemă. Procesul în „cazul Valbuena" a început astăzi la Versailles, lângă Paris, va dura două zile, iar căpitanul lui Real este și el acuzat de complicitate la șantaj. Riscă o amendă de 75.000 de euro și, ce e mai rău, poate fi condamnat la 5 ani de închisoare.

Pe 6 octombrie 2015, în cantonamentul de la Clairefontaine, KB9 l-a sfătuit pe Mathieu Valbuena, colegul său printre „les bleus", să accepte să plătească 150.000 de euro. 

Cât îi cereau cei care încercau să-l șantajeze pe atacantul lui Lyon (la acea vreme, evolua la OL; acum e la Olympiakos) cu un filmuleț intim în care apăreau el și soția sa. Unul dintre suspecți era Karim Zenati, prieten din copilărie al jucătorului de la Real.

Karim Benzema, unul dintre jucătorii exponențiali de la Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages

„Procesul împotriva lui Benzema este absurd"

Pe 4 noiembrie 2015, Benzema a fost arestat și ținut o noaptea la secția de poliție din Versailles. Avocații săi îl consideră nevinovat. „Procesul împotriva sa este absurd", a declarat Sylvain Cormier, în timp ce Antoine Vey a susținut că „nu există niciun element material care să-l implice direct".

Din cauza acestui scandal, Karim a fost exclus aproape șase ani din lot, ratând Euro 2016 și CM 2018. A revenit la "cocoși" la CE 2020.

290 de goluria marcat Karim Benzema în 570 de partide jucate în 12 ani la Real Madrid

TOP 5 GOLGETERI ALL-TIME LA REAL

  1. Cristiano Ronaldo 450 
  2. Raúl González 323 
  3. Alfredo Di Stéfano 308 
  4. Santillana 290 - Karim Benzema 290

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.