Conference League

Notele Gazetei după eșecul CFR-ului cu AZ Alkmaar » Un singur fotbalist al vișiniilor cu 7!

+13 Foto
CFR Cluj - AZ Alkmaar 0-1 // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 22 octombrie 2021

CFR Cluj a fost învinsă de AZ Alkmaar în al treilea meci din grupele Europa Conference League, scor 0-1. Campioana României rămâne ultima în grupă, cu un singur punct din prima serie de meciuri cu Jablonec, Randers și AZ Alkmaar.

Golul lui Karlsson din minutul 18 a stabilit rezultatul final. CFR Cluj a alergat după egalare aproape tot meciul, dar golul izbăvitor nu a venit, deși Dan Petrescu a forțat pe final, introducându-i pe teren pe Claudiu Petrila, Alibec, Sigurjonsson și Costache.

Note GSP după CFR Cluj - AZ Alkmaar 0-1

Cu 3 parade, 8 pase lungi precise și o acuratețe a paselor de 61%, portarul Cristi Bălgrădean a fost cel mai bun om al vișiniilor. El a fost notat cu 7 în Gazeta Sporturilor de astăzi, cea mai mare notă din tabăra campioanei României. De el s-au apropiat cei doi stoperi, Burcă și Cestor, fundașul stânga Camora și mijlocașii Deac, Boateng și Petrila, toți cu 6. 

Cei mai slabi jucători ai CFR-ului au fost Culio și Adrian Păun, ambii notați cu 4.

Olandezii au stat mai bine, având un jucător cu nota 8 - marcatorul Karlsson - și 4 fotbaliști cu nota 7: Vindahl, Chatzidiakos, Martins Indi și Clasie. Vindahl, portarul oaspeților de la Cluj-Napoca, a avut același număr de intervenții salvatoare ca Bălgrădean, 3.

Antrenorul Dan Petrescu, care a opinat la final că echipa sa ar fi trebuit să câștige, a primit nota 6, în vreme ce omologul său de pe banca olandezilor, Pascal Jansen, a fost notat cu 7.

CFR Cluj, ultima în Conference League

După această înfrângere, CFR Cluj rămâne ultima în grupa D din Conference League. După 3 meciuri, echipa lui Dan Petrescu are 1 punct și este pe locul 4, cu un golaveraj 1-3. Lider este AZ Alkmaar, cu 7 puncte.

Ce meciuri mai are de jucat CFR Cluj în Conference League

  • 04.11 Alkmaar (d)
  • 25.11 Randers (d)
  • 09.12 Jablonec (a)

Mai multe știri despre CFR Cluj - AZ Alkmaar: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.