Mircea Rednic, 59 de ani, și-a legat destinul și succesul în România de Rapid și Dinamo, cele două rivale ce se duelează mâine
- Dinamo - Rapid se joacă sâmbătă, ora 20:30, în Ștefan cel Mare. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, Telekom 1 și Digi 1.
Derby-ul regăsit al fotbalului românesc, Dinamo - Rapid, este un meci special pentru Mircea Rednic. Chiar dacă are simpatii declarate pentru Belgia și fotbalul ei, evoluând ca fotbalist și ca antrenor acolo, în țară viața „Puriului” se leagă de Ștefan cel Mare și de Grant.
Cum și-a împărțit Rednic destinul între Dinamo și Rapid: a pătimit la ambele rivale!
A făcut parte din două generații de excepție ale celor două grupări, a cucerit trofee și notorietate, fiind în prezent unul dintre cei mai titrați tehnicieni ai României.
Antrenorul de 59 de ani a câştigat titlul cu Rapid ca jucător (1998/'99) - mai are o Cupă (1998) și o Supercupă a României (1999) cu giuleștenii - şi ca antrenor a cucerit campionatul (2002/'03), Cupa și două Supercupe ale României.
Toate trofeele adjudecate ca tehnician al giuleștenilor au fost obținute în detrimentul "câinilor"! Apoi, a adus ultimul titlu din vitrina lui Dinamo (2006/2007). În alb-roșu, a pierdut o Supercupă, 2007, în fața giuleștenilor.
Mircea Rednic, lumini și umbre
Dacă la Rapid a fost un ghimpe pentru Dinamo, când a trecut în „haită” a avut necazuri cu alb-vișiniii. În 12 jocuri în toate competițiile contra rapidiștilor a strâns 5 victorii, 4 remize și 3 înfrângeri.
A debutat ca antrenor în Liga 1 pe banca giuleştenilor, pe 05 decembrie 1998, Rapid - U Cluj 3-0 (interimar, după plecarea lui Mircea Lucescu la Internazionale Milano). Rednic a avut însă de pătimit la ambele: George Copos l-a dat afară de ziua lui, pe 9 aprilie 2001, roș-albii l-au mazilit în vara lui 2019, după acuzele lui Ionuț Negoiță și Bogdan Bălănescu.
Acum, este obligat să salveze Dinamo de la retrogradare, iar "câinii" se bazează pe talentul și pe aptitudinile antrenorului. Care nu a avut niciodată cifre negative în cele patru mandate anterioare cu roș-albii.
6-0este cea mai mare diferență de scor între cele două rivale, pe 17 septembrie 1988, pentru roș-albi înscriind și Rednic, pe lângă Cămătaru (2), Mateuț, Andone și Vaișcovici
{{text}}