Tenis

Prima reacție a Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup » Mesajul postat de tenismena română

Simona Halep Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 23 octombrie 2021

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost învinsă de Maria Sakkari (26 de ani, 7 WTA), scor 4-6, 4-6, în sferturile de finală de la Kremlin Cup. La scurt timp după partidă, Simona a oferit prima reacție de după eliminarea de la turneul moscovit.

Învinsă de Sakkari, Halep a mulțumit turenului de la Moscova și anunță că se pregătește pentru ultima întrecere la care va participa anul acesta, Transylvania Cup.

„Moscova, îţi mulţumesc pentru o săptămână grozavă de progres. Următoarea şi ultima oprire a sezonului: Cluj”, a scris Simona pe contul său de Twitter.

Simona Halep, eliminată de Maria Sakkari de la Kremlin Cup, după un set 2 incredibil

Nivelul primului set al sfertului de finală dintre Simona Halep și Sakkari a fost unul extraordinar, după cum era de așteptat. Forța din forehand-ul grecoaicei și urcările ei inspirate la fileu erau puse față în față cu inteligența și cu passing-urile Simonei.

Sportiva din România a fost într-o permanentă defensivă și s-a văzut condusă, scor 2-5. A urmat o răbufnire, game-uri impecabile, fără greșeală, și servea pentru a duce setul în prelungiri. Game-ul decisiv a fost unul maraton, în care Simona a salvat 4 mingi de set și a irosit la rândul ei două oportunități. 

Actul secund a început cu o dominare totală a grecoaicei. Maria a lovit cu multă încredere, a avut și o doză de șansă, multe lovituri care au prins la limită terenul. Reacția de peste fileu întârzia să apară.

Simona s-a aflat în imposibilitatea de a trece în controlul raliurilor. Și când s-a întâmplat acest lucru, Sakkari a demonstrat că este una dintre cele mai bine pregătite jucătoare din punct de vedere fizic. S-a apărat eroic, a scos mingi imposibile și a semănat neîncrederea în racheta Simonei. 

Halep a avut 10 minute de grație. A revenit de la 2-5, a salvat inclusiv o minge de meci, dar a clacat în același punct, la 4-5. Sakkari a închis meciul după o oră și 45 de minute. Va juca în semifinale împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova (3 WTA).

Probleme înainte de Transylvania Cup

Din cauza situației epidemiologice din România, toate competiţiile sportive din următoarea lună se vor juca fără spectatori. Aceasta este propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Dacă planul va fi aprobat, Transylvania Open, cea mai așteptată competiție din finalul lui 2021, se va desfășura cu porțile închise. 

Vestea vine cum nu se poate mai prost, cu doar trei zile până la startul primelor meciuri de pe tabloul principal. În plus, fanii tenisului și-au cumpărat deja biletele. Organizatorii ar fi nevoiți să restituie toți banii încasați.

Suntem la curent cu tot ce se întâmplă, vom veni și cu o informare de presă cât de curând. Suntem șocați. Momentan, sunt doar propuneri CNSU care urmează sa fie transformate în hotărâri de Guvern. Momentan, nu e sigur, încă sperăm că lucrurile se vor schimba
-Patrick Ciorcilă, organizatorul turneului, pentru GSP.ro.

Citește alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.