Campionate

Kimmich donează bani pentru lupta împotriva Covid-19, dar refuză vaccinul » Explicațiile vedetei lui Bayern

Joshua Kimmich, unul dintre cei 5 jucători ai lui Bayern nevaccinați, a oferit un milion de euro într-o campanie inițiată de el și Leon Goretzka, dar nu vrea să se vaccineze. Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 24 October 2021

Joshua Kimmich, unul dintre cei 5 jucători ai lui Bayern nevaccinați, a oferit un milion de euro într-o campanie inițiată de el și Leon Goretzka, dar nu vrea să se vaccineze: „Nu sunt sigur din cauza lipsei unor studii pe termen lung”.

Nu doar la noi există jucători care nu se vaccinează. Bayern, campioana Germaniei, are 5, susține Bild! Unul dintre ei, internaționalul Joshua Kimmich.

Joshua Kimmich anti-COVID: „We Kick Corona”

Surprinzător, pentru că mijlocașul în vârstă de 26 de ani s-a implicat de la începutul pandemiei, în primăvara lui 2020, în lupta împotriva COVID-19. A inițiat împreună cu Leon Goretzka o campanie de strângere de fonduri, „We Kick Corona”, ajutând organizațiile caritabile, spitalele, oamenii bolnavi și familiile victimelor. 

Ei au fost primii care au donat bani, un milion de euro fiecare. 500.000 de euro au ajuns la Unicef. „Și Unicef sprijină vaccinarea”, a declarat chiar Kimmich.

Joshua Kimmich: „Nu neg existența coronavirusului”

Și totuși, Kimmich refuză vaccinul. El le-a explicat jurnaliștilor de la Sky Deutschland motivul: „Nu sunt sigur de vaccin din cauza lipsei unor studii pe termen lung”. Fotbalistul a spus însă că „realizez ce responsabilitate am și respect toate măsurile, inclusiv teste la două sau trei zile. Dar fiecare ia o decizie pentru el”.

A adăugat: „Nu neg existența coronavirusului, nu sunt împotriva vaccinării și nici nu afirm categoric că nu mă voi vaccina niciodată. E posibil ca, în viitor, să mă vaccinez”.

Thomas Muller: „Mă gândesc și la ce este mai bine pentru cei din jur”

Thomas Müller a comentat situația lui Kimmich. „Fiecare trebuie să decidă pentru el. Dar, gândindu-mă și la ce este mai bine pentru cei din jur, ascult argumentele specialiștilor și cred că e important să te vaccinezi”. 

Atacantul lui Bayern completează: „Sunt în favoarea vaccinării și sper ca oamenii care nu au făcut-o încă să-și schimbe părerea. Toți vrem să depășim această fază și să lăsăm coronavirusul în spate. În același timp, trebuie să respectăm toate opiniile”.

Goretzka, Kimmich și Muller la antrenamentul lui Bayern

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.