Liga 1

Ionuț Chirilă, la limita exasperării! Ce a făcut la pauza meciului cu UTA

Ionuț Chirilă / Captură

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 25 octombrie 2021

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul Academicii Clinceni, a recurs la un gest disperat la pauza meciului cu UTA. L-a scos pe goalkeeper-ul Dobre și a introdus rezerva Ureche, furios că titularul a încasat mult prea ușor trei goluri de la arădeni. 

Ionuț Chirilă are parte de un mandat infernal la Academica Clinceni. Tehnicianul a obținut un singur punct până acum și nu a reușit să revitalizeze „lanterna roșie” a Ligii 1. După „șocul” din Bănie, 0-5, echipa sa nu s-a trezit din pumni. La pauza meciului cu UTA, oaspeții înscriseseră deja de trei ori, cu largul concurs al goalkeeper-ului Ștefan Dobre (20 de ani). 

La finalul celor 45 de minute, Ionuț Chirilă a decis să-l înlocuiască pe Dobre. L-a aruncat în luptă pe Andrei Ureche, cel care evoluase într-un singur meci pe durata actualului sezon, 0-1 cu FC Voluntari.

Câți bani susține Ionuț Chirilă că a adus deja la Clinceni

La conferința de presă premergătoare partidei, Ionuț Chirilă a declarat că a obținut un împrumut în valoare de 150.000 de euro, pentru a ajuta echipa într-un moment dificil.

Când a preluat-o pe Academica, Ionuț Chirilă a venit cu promisiunea că va atrage o serie de sponsori importanți și că va ajuta echipa într-o perioadă complicată din punct de vedere financiar. Antrenorul ilfovenilor spune că a trecut deja la treabă.

„Am adus 150.000 de euro vineri dintr-un împrumut pentru ca jucătorii să-și ia un salariu. Asta s-a și întâmplat. M-am gândit și la buzunarul patronului când am preluat această echipă, mi-era ușor să aduc câțiva jucători liberi de contract, dar am preferat să lucrez cu cei care erau aici. Să fie clar, echipa este în reconstrucție, vom fi puternici în șase luni de zile. Nu mai e grupul de anul trecut, nu mai sunt 7-8 jucători din echipa din campionatul precedent și eu mi-am asumat reconstrucția. 

Echipa avea două puncte după 9 etape când am venit eu și de atunci am jucat doar cu pretendente la titlu, FCSB, Botoșani, pe care eu o consider cu pretenții la campionat chiar dacă are ceva dificultăți acum și Universitatea Craiova”, a spus Ionuț Chirilă, într-o conferință de presă.

>

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.