Campionate

Campania de adopție a câinilor fără stăpân, proiect demarat de LPF, a ajuns și în străinătate » Meciul la care fotbaliștii au ieșit cu câini în brațe

Căpitanii celor de la Botev Plovdiv și Ludogoreț, alături de câini de la adăpostul local

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 25 octombrie 2021

Proiectul „Umple golul din viața ta”, demarat de Liga Profesionistă în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, a ajuns și în străinătate. În Bulgaria, la meciul dintre Botev Plovdiv și Ludogoreț, căpitanii celor două formații au ieșit fiecare cu câte un cățel în brațe pentru a promova adopția acestora.

Pus în aplicare pentru prima dată la meciul Dinamo - FCSB, scor 0-6, atunci când jucătorii alb-roșiilor au ieșit fiecare cu câte un câine în brațe înainte de startul partidei, apoi adoptat de mai multe echipe din Liga 1, gestul formațiilor a devenit motiv de inspirație și pentru vecinii din Bulgaria, care au preluat proiectul.

Astfel, în ultima etapă din Bulgaria, înaintea meciului Botev Plovdiv - Ludogoreț, terminat 1-3, căpitanii celor două echipe, Todor Nedelev și Kiril Despodov, au intrat pe teren cu câini de la un adăpost local.

Proiectul a devenit viral în presa internațională

Fotografiile cu jucătorii lui Dinamo ținând cățeii în brațe au fost preluate de mai multe site-uri de sport din străinătate și au primit zeci de mii de like-uri de la urmăritorii acestora. 

ESPN, The Guardian, Soccer Bible sau FTBL au popularizat gestul roș-albilor. „M-a făcut fericit informația asta, bravo”, „Felicitări băieților din București”, „Soția: cum a fost la meci? Soțul: El e Pongo”, „Bravo, România!”, „Gest de clasă” au fost câteva dintre comentarii.

Fotbaliștii din Liga 1, însoțiți de câini înaintea meciurilor

Consiliul Județean Ilfov a adoptat hotărârea prin care câinii adoptabili vor fi prezentați spectatorilor de pe stadioanele din România înaintea meciurilor din Liga 1 pe 26 august, chiar în Ziua Internațională a Câinelui. Protocolul va dura cel mult 12 luni de la data semnării și a fost parafat de către Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, și Gino Iorgulescu, președintele LPF.

 Proiectul are scopul de a reduce presiunea pusă pe adăposturile de pe raza județului Ilfov, aflate în imposibilitatea asigurării îngrijirii tuturor câinilor abandonați. 

„Mă bucură enorm acest proiect, care va avea o vizibilitate foarte bună, având în vedere că fotbalul este sportul cu cel mai numeros public în țara noastră”, a scris pe Facebook președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.