Liga 1

Regretul „Regelui”: „A suferit pentru că nu a fost pe teren la Sevilla, în 1986, Steaua era echipa lui de suflet”

Gică Hagi, la Steaua // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 26 octombrie 2021

Lucian Burchel (57 de ani), directorul Școlii Federale de Antrenori și fost coleg cu Gică Hagi (56) la Sportul, spune că „Regele” a regretat că nu a jucat la Steaua în 1986, în campania europeană încheiată cu triumful din Cupa Campionilor.

Pe 7 mai 1986, Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, cea mai mare performanță din istoria cluburilor românești. Roș-albaștrii s-au impus la loviturile de departajare în finala cu Barcelona, scor 2-0, după 0-0 în timpul regulamentar.

În acel moment, Gică Hagi era legitimat la Sportul, unde era coleg de cameră cu Lucian Burchel. Actualul antrenor de la Farul regreta că nu o poate ajuta pe Steaua în finala cu Barcelona, susține Burchel. 

VIDEO » „Gică Hagi a suferit la finala din 86. A zis: «Uite unde trebuia să fiu eu»”

>

„N-am știut nicio clipă că va pleca, dar m-am bucurat pentru el pentru că l-am văzut cât suferă. În momentul în care Steaua a câștigat Cupa Campionilor, ne uitam la meci. L-am văzut bucuros că a câștigat Steaua, era echipa lui de suflet, și a zis: «Uite unde trebuia să fiu eu»

Nu știu ce a însemnat asta pentru el, dar e foarte posibil ca în decursul timpului, chiar după ce a ajuns la Sportul, el să fi fost contactat. Nu vreau să fac eu speculații, dar l-am văzut că suferă că nu a fost acolo să câștige titlul ăla. Probabil la momentul în care i s-a oferit șansa, a ales să meargă. Și să rămână. A făcut o alegere bună, în opinia mea”.

Gică Hagi, doi ani și jumătate la Steaua 

Înainte de Supercupa Europei din 1987, disputată pe 24 februarie, Gică Hagi a fost împrumutat de Steaua. Contractul inițial era doar pentru acel meci, dar Hagi nu avea să revină la Sportul. 

El a înscris chiar în acea partidă, prima a lui ca stelist, câștigată cu 1-0 în fața lui Dinamo Kiev. Gică l-a învins atunci pe Cianov cu un șut de la marginea careului, deviat de zidul advers.

După Mondialul din 1990, Hagi a plecat la Real Madrid, în schimbul sumei de 4 milioane de dolari. În doi ani și jumătate în Ghencea, câștigase Supercupa Europei, disputase o finală și o semifinală de Cupa Campionilor Europeni și marcase de 12 ori în 21 de jocuri în cupele continentale!

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.