Tenis

Emma Răducanu a insistat să vorbească în limba română după prima victorie la Transylvania Open: „Mulțumesc mult, România! Te iubesc!”

+50 Foto
Emma Răducanu / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 26 October 2021

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) a debutat cu victorie la Transylvania Open, după ce a trecut cu brio de meciul extrem de complicat cu Polona Hercog (30 de ani, 123 WTA). Britanica s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 7-5, 6-1. 

La finalul meciului, jucătoarea cu origini românești a fost intervievată de Alexandra Dulgheru. Deși vizitează rar România, campioana de la US Open s-a străduit să vorbească în limba română și chiar i-a ieșit. Britanica i-a încântat pe cei prezenți, iar în discursul său a vorbit despre lucrurile care au impresionat-o de când a ajuns la Cluj. 

Emma Răducanu: „Îmi place România foarte mult. Mă simt ca acasă aici!”

„Astăzi a fost un meci dificil, adversara mea a jucat foarte tare, iar eu n-am jucat așa bine. Am câștigat, iar acum simt multă bucurie. 

E un turneu foarte bine organizat, îmi place România foarte mult. Mă simt ca acasă aici! Mâncarea mea preferată? Ciorba de perișoare, sarmalele, mămăliga, papanașii. Înainte de meci n-am mâncat ciorbă de perișoare, ci de legume. Și mai aștept puțin și o să mănânc niște sarmale.

Înseamnă mult pentru mine să joc în țara tatălui meu. Mulțumesc tuturor pentru încurajările primite astăzi și în toată această săptămână. 

Mi-e puțin rușine, dar dacă mai stau aici, voi fi mai bună la acest capitol (n.r. - comunicarea în limba română)”, a spus Emma Răducanu.

A fost greu să revin după primul set. Nu am reușit să returnez bine azi. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să joc aici, în România. Sunt tristă că nu sunt spectatori, dar m-am bucurat de prezența lor la antrenamente. 

Nu am jucat cu Ana Bogdan, dar am vorbit cu ea și e o fată foarte drăguță, foarte veselă. Abia aștept să joc cu ea.

- Emma Răducanu, la Digi Sport

FOTO Imagini spectaculoase surprinse marți la Transylvania Open

+50 Foto
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)

Gabriela Ruse, despre prima întâlnire cu Emma Răducanu

Gabi Ruse a vorbit des zilele acestea despre Emma și despre relația amicală pe care au legat-o. „Nu se simte grozav când îi spun că sunt întrebată despre ea, spune, «Oh, Gabi, îmi pare rău»”, a povestit românca zâmbind.

„Ne-am întâlnit prima dată în 2018, când eram amândouă în calificări la Wimbledon și cineva din România m-a întrebat dacă o cunosc. 

I-am spus că nu am idee cine este această fată, Emma, dar că voi merge să o văd”, a dezvăluit Ruse. „Ne-am împrietenit însă anul acesta la Notthingam. Am câștigat la dublu cu Monica Niculescu și ar fi trebuit să primim un wild card pentru Wimbledon, din păcate, nu a fost așa și am întrebat-o pe Emma dacă vrea să joace cu mine, iar ea a fost amuzantă, mi-a spus: «Îmi pare rău, Gabi, dar nu pot să joc dublu»

E o persoană foarte drăguță, mă bucur de timpul petrecut cu ea. Am mers și pe afară, la restaurant, am ieșit destul de mult”.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.