Cupa Romaniei

Scandal în prelungiri la FCU Craiova - Sepsi » 3 eliminări: „Rar vezi așa ceva!”

+7 Foto
Sepsi a învins-o pe FCU Craiova, scor 1-0, în optimile de finală din României.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 28 October 2021

Sepsi a învins-o pe FCU Craiova, scor 1-0, în optimile de finală din Cupa României. În prelungiri, „centralul” Marian Barbu a eliminat 3 jucători.

În minutul 90+2, la un corner al celor de la FCU Craiova, Niczuly, portarul oaspeților, a încercat să țină cât mai mult mingea în brațe pentru a trage de timp. Kovacic, stoperul oltenilor, a venit la el și l-a îmbrâncit. Ambii au fost eliminați după ce au văzut al doilea cartonaș galben.

Barbu l-a eliminat direct și pe Hugo Vieira de la FCU Craiova. Acesta l-a împins pe Niczuly.

Sepsi efectuase toate schimbările și a rămas fără portar. Astfel, mijlocașul Aganovic a apărat buturile în ultimele zeci de secunde, când FCU Craiova nu a mai pus probleme.

Îmi asum acest cartonaș roșu. Am încercat să țin cât mai mult mingea, Kovacic a venit și m-a lovit destul de tare în zona pieptului și m-am enervat și eu. Aveam mare nevoie să spargem gheața, eram într-un moment foarte prost și trebuia să se întâmple ceva 
Roland Niczuly, portar Sepsi

„Rar am văzut un jucător să recunoască eroarea (n.r. - referindu-se la Niczuly). E galben indiscutabil pentru tragere de timp. Poate și-au adresat injurii (n.r. - Niczuly și Kovacic), pentru că n-am văzut să se lovească. Nu înțeleg de ce l-a eliminat pe Vieira de la Craiova în schimb, nu a fost de roșu ce a făcut!”, a declarat fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

FCU Craiova - Sepsi 0-1 în „optimile” Cupei României

Două șanse de gol în primele 10 minute. Bălan, scăpat singur cu Niczuly, nu reușește să plaseze și trage în portarul covăsnenilor (6). Apoi, Mitrea direcționează o lovitură de cap direct în brațele lui Robert Popa (9). 

Ocazia lui Ștefănescu - șut în cross, pe lângă (30) - a prefațat faza autogolului din minutul 38. Achahbar a șutat în forță de la 25 de metri, trasorul promițător a fost deviat decisiv de Gajic, cu capul, iar Popa nu a mai avut ce face!

Oltenii au căutat egalarea în partea a doua, însă n-au găsit niciodată soluția ideală în ultimii 30 de metri. Profitând de spațiile lăsate de alb-albaștri, elevii lui Bergodi au avut șansa majorării avantajului. 

Cea mai mare ocazie a irosit-o Ashkovski: din apropiere, macedoneanul a șutat fix în portarul Popa (61)!

Astfel, FCU Craiova nu confirmă victoria cu Gaz Metan (2-0) din campionat și este eliminată din Cupa României. La polul opus, Sepsi iese din criză odată cu acest rezultat, având în vedere că trupa din Sf. Gheorghe nu mai câștigase de mai bine de o lună, tot în Cupă: 1-0 cu Farul în „16”-imi.

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.