FCSB se pregătește pentru meciul cu FC Argeș, de duminică, iar antrenorul Edi Iordănescu a primit vești bune.
- FCSB - FC Argeș este programat duminică, 31 octombrie de la ora 20:30. Partida va fi televizată pe Digi Sport 1, Telekom Sport și Look Sport + și va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro.
Echipa roș-albastră a recuperat din jucătorii care au avut probleme din cauza infectărilor cu COVID-19, dar și din cauza accidentărilor.
Vicecampioana a postat un video de la antrenamentul de azi și a anunțat că Iulian Cristea, Răzvan Oaidă și Andrei Cordea au ieșit din izolare și s-au pregătit sub comanda lui Iordănescu, alături de restul colegilor.
În timp ce jucătorii apți s-au antrenat la capacitate maximă, fotbaliștii accidentați au avut un program separat de pregătire, tot la baza de la Berceni.
Florinel Coman a fost și el prezent la antrenament, însă a efectuat doar câteva alergări, fiind în recuperare după operația pe care a suferit-o din cauza unei pubalgii.
Cum ar putea arăta FCSB în meciul cu FC Argeș: 99. A. Vlad - 6. Haruț, 55. Vinicius, 17. I. Cristea, 33. Radunovici - 98. Cordea, 25. Perianu, 27. Olaru - 19. I. Stoica, 28. Keșeru, 13. Dumiter
Rezerve: 1. Straton, 10. Fl. Tănase, 11. Budescu, 30. Musi
Antrenor: Edward Iordănescu
15 zile fără meci pentru FCSB
„Problema cea mai mare a echipelor care au cazuri multe de coronavirus nu e doar că acei jucători lipsesc o perioadă, ci faptul că și după ce vor reveni nu vor putea să fie la sută la sută din capacitate un timp îndelungat, iar acest lucru va însemna un foarte mare dezavantaj". Declarația îi aparține lui Laurențiu Reghecampf, antrenorul Universității Craiova, și a fost făcută în contextul focarului de coronavirus care a existat la FCSB, una dintre rivalele în lupta pentru câștigarea titlului.
Plecând de la această afirmație a lui Reghecampf, dar ținând cont și de studiile științifice și medicale, care au demonstrat că în urma infecției cu Covid-19 corpul rămâne cu sechele, mai mult sau mai puțin importante, care pentru un sportiv ar putea însemna inclusiv scăderea capacității de a mai fi, măcar o perioadă, la nivelul de dinainte de a avea virusul, se naște întrebarea cât de mult va avea de suferit FCSB din cauza perioadei de inactivitate a fotbaliștilor săi? Care durează de peste două săptămâni.
FCSB a mai trecut prin așa ceva, în urmă cu fix un an. Situația a fost aproape la fel. Din perspectiva numărului de cazuri pozitive, poate chiar mai multe la vremea respectivă, diferența în 2020 fiind că echipa n-a amânat niciun joc și a putut disputa toate partidele pe care le-a avut programate.
Totuși, după ce toți fotbaliștii s-au recuperat în urma bolii, parcursul nu doar că n-a fost afectat, dar rezultatele au fost cele mai bune din tot sezonul precedent. Echipa a arătat formidabil, a legat nu mai puțin de 7 victorii în următoarele două luni, în care a fost la un nivel ridicat și din punct de vedere fizic.
{{text}}