Liga 1

Arena Națională, în reparații după turneul de DOTA 2 » Anunțul făcut de reprezentații Primăriei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 30 octombrie 2021

Arena Națională a fost indisponibilă pentru meciuri de fotbal între 7 și 17 octombrie, când s-a organizat un turneu de DOTA 2, dar nici acum nu poate fi utilizată de echipele din București.

După acel eveniment, cel mai mare stadion are nevoie de renovări, iar FCSB și Rapid nu joacă nici în această etapă aici, urmând a folosi din nou stadioanele de la Buzău (FCSB- FC Argeș) și Mioveni (Rapid – FCU Craiova).

Arena Națională, în reparații după turneul de DOTA 2

După finalul competiției cu premii total de 40 de milioane de euro Primăria București e nevoită să schimbe gazonul hibrid, avariat în cele 10 zile, lucrările desfășurându-se în acest weekend.

În weekend-ul 30-31 octombrie 2021, sunt în desfășurare lucrările de schimbare a gazonului hibrid pe Arena Națională, în prezent acestea fiind realizate în proporție de 50%. Până la data de 31.10.2021 aceste lucrări vor fi finalizate.

Menționăm că, din data de 01.11.2021, accesul publicului va fi permis începând cu ora 10:00”, se arată în comunicatul Direcției de Investiții, din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, potrivit digisport.ro. 

Gazonul de pe Arena Națională, montat special pentru EURO 2020

În primăvara acestui an, gazonul de pe Arena Națională a fost înlocuit pentru a fi la cele mai înalte standarde înainte de EURO 2020.

Suprafața era una hibrid, iarbă naturală montată pe un covor artificial. Costul a fost de circa 2.2 milioane de lei, fără TVA (procurare, montare, asigurare servicii mentenaţă), potrivit Primăriei București, iar producția de gazon hybrid a fost realizată la o pepinieră localizată în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA.

Cel mai probabil, următorul meci care se va juca pe Arena Națională va fi pe 20 noiembrie, FCSB – FC Botoșani, în etapa a 16-a. 

VIDEO Valeriu Iftime: „Justin Ștefan are un salariu nesimțit, nu înțeleg cine a aprobat asta!”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.