Campionate

Un fotbalist, erou în Italia » I-a salvat viața arbitrei care se prăbușise pe teren: „Daţi-vă la o parte! Ştiu eu ce să fac”

Simone D’Avolio i-a salvat viața arbitrei Angela Benfante / Sursă foto: Twiiter @RenanTanandone

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 31 October 2021

Un tânăr fotbalist italian e eroul momentului în „Cizmă”, după ce i-a acordat primul ajutor arbitrei care se prăbușise în timpul unui meci din campionatul de juniori al regiunii Torino. 

Numele lui e Simone D’Avolio. Are doar 19 ani, iar în week-end i-a salvat viața arbitrei Angela Benfante. La meciul dintre Villarbasse și Lesna Gold, tânăra arbitră, tot 19 ani, a încasat o minge în zona cefei. Impactul a fost dur: aceasta și-a pierdut cunoștința, căzând inertă pe gazon, informează G4 Media, care citează gazzeta.it.

„Daţi-vă la o parte! Ştiu eu ce să fac”

Moment în care a intervenit Simone D’Avolio, căpitanul oaspețior. „Daţi-vă la o parte! Ştiu eu ce să fac”, a strigat Simone în direcția colegilor săi. Acesta a intervenit prompt și i-a făcut masaj cardiac arbitrei, care și-a revenit ulterior.

La final, fotbalistul a dezvăluit că în trecut a efectuat un curs de prim-ajutor: „Am ştiut ce să fac pentru că am participat la un curs de specialitate. Dacă sunt un erou? Sunt mândru de mine, dar cel mai important este faptul că ea se simte bine”, a spus acesta, potrivit sursei citate. 

În ciuda celor întâmplate, partida s-a reluat tot cu Angela Benfante la centru! În final, Lesna Gold, formația vizitatoare, a câștigat duelul cu 2-1.

Ghidul „Simon Kjaer”: cursul FIFA pentru prim ajutor în cazul jucătorilor prăbușiți pe teren

De la decesele lui Marc-Vivien Foe, Miklos Feher sau Patrick Ekeng până la cazuri în care fotbalistul a fost salvat, precum Christian Eriksen sau Fabrice Muamba, incidentele au tras un semn de alarmă la FIFA. 

Organizația, care a atras controverse de-a lungul timpului în probleme precum corupția ori organizarea unor turnee finale, a început să monitorizeze cazurile de fotbaliști căzuți pe gazon.

Și, mai mult de-atât, a făcut un ghid în 13 pași pe care orice fotbalist îl poate parcurge pentru a se putea apropia de intervenția exemplară a căpitanului Danemarcei, Simon Kjaer. Cel care a intervenit pentru ca Christian Eriksen să nu-și înghită limba și i-a chemat, cu gesturi largi, pe oamenii din staff-ul medical, la EURO 2020. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.