Tenis

Cu ce rămâne Simona Halep după finala de la Transylvania Open » Câți bani a câștigat și ce loc va ocupa în clasamentul WTA

+40 Foto
Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost învinsă de Anett Kontaveit (25 de ani, 14 WTA), scor 2-6, 3-6, în finala Transylvania Open. Dubla campioană de Grand Slam va părăsi top 20.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 31 octombrie 2021

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost învinsă de Anett Kontaveit (25 de ani, 14 WTA), scor 2-6, 3-6, în finala Transylvania Open. Dubla campioană de Grand Slam va părăsi top 20.

Simona Halep a pierdut unica finală disputată în anul 2021 și continuă căderea în clasamentul WTA. Începând de luni, sportiva din România va ocupa poziția 22, cu 2.587 de puncte.

Simona va fi depășită inclusiv de Emma Răducanu. Deși a pierdut în „sferturi” la Transylvania Open, britanica urcă două poziții, până pe locul 21. 

Cu ce rămâne Simona Halep după finala de la Transylvania Open

+40 Foto
Simona Halep - Anett Kontaveit, finala Transylvania Open, foto: Raed Krishan/GSP

În ceea ce privește partea financiară, Simona s-a ales cu un cec în valoare de 16.398 de dolari pentru finala de la Cluj-Napoca. Halep rămâne pe locul 4 în ierarhia all-time a banilor câștigați din tenis, după surorile Williams și Maria Sharapova. Distanța până la rusoaică, retrasă din activitate, este una mică, puțin peste 800.000 de dolari.

Ce urmează pentru Simona Halep, după Transylvania Open

Dacă Anett Kontaveit, câștigătoarea de la Transylvania Open, a obținut biletul pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep va încheia anul un turneu de nivel inferior. 

Simona va merge în Austria, pentru turneul de 250 de puncte de la Linz. Competiția este programată în perioada 6-12 noiembrie.

Anett, m-ai distrus! Ți s-au deschis porțile spre Turneul Campioanelor. Meriți, ai avut un an extraordinar. Dar până atunci, bucură-te pentru ce ai reușit aici. Eu am avut un an greu. Nu mă așteptam să joc atât de bine aici. Dar acasă e mereu bine. Turneul arată foarte, foarte bine. 

A fost o plăcere pentru mine să joc aici, organizarea a fost impecabilă. Sper să revin aici anul viitor. Echipei mele vreau să îi mulțumesc că mă suportă, nu e foarte ușor. Hai să trecem la treabă și să jucăm multe finale, să cucerim alte titluri.

- Simona Halep 

VIDEO Rezumatul finalei de la Transylvania Open, pierdută de Simona Halep în fața lui Anett Kontaveit

Citește și alte știri de la Transylvania Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.