Liga 1

Penalty neacordat în Rapid - FCU Craiova: „Arbitrul n-avea cum să vadă”

+5 Foto
Rapid și FCU Craiova au remizat, scor 0-0, în ultimul meci al rundei #14 din Liga 1. Ion Crăciunescu e de părere că oltenii ar fi trebuit să beneficieze de un penalty în minutul 80.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 01 noiembrie 2021

Rapid și FCU Craiova au remizat, scor 0-0, în ultimul meci al rundei #14 din Liga 1. Ion Crăciunescu e de părere că oltenii ar fi trebuit să beneficieze de un penalty în minutul 80.

Este vorba despre duelul dintre Claudiu Belu și Alexandru Raicea. Fundașul Rapidului își ține de tricou adversarul, însă „centralul” Iulian Călin n-a indicat punctul cu var.

Prima dată, jucătorul rapidist îl prinde de tricou pe adversar, apoi îl trage. Arbitrul n-avea cum să vadă, e o fază de VAR. Când îl apuci de tricou și după tragi, e ținere. Îi dă drumul după ce îl ține, mișcarea a fost foarte scurtă”, a declarat Crăciunescu în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Rapid - FCU Craiova: ocazii uriașe la Mioveni

Rapid a controlat aproape în totalitate prima repriză de la Mioveni. Adrian Bălan i-a dat emoții lui Mogoșanu cu un șut din careu (14), portarul oltenilor care nu mai avea ce face la trasorul superb expediat de Sefer de la mare distanță. Bara l-a salvat atunci (19). 

Și Alexandru Albu a fost aproape de gol, finalizarea mijlocașului fiind anulată de același Mogoșanu (20), omul meciului.

Startul părții secunde a avut un scenariu identic, tot cu alb-vișiniii în control. Singur cu portarul, Bălan n-a găsit soluția ideală (49). „Nouarul” Rapidului a încercat apoi o rezolvare pretențioasă: „foarfecă”, doar că n-a cadrat (51). 

Au urmat două lovituri libere bine bătute. Ondaan a trimis puțin peste (64), în timp ce Mogoșanu a reușit o altă intervenție excelentă la execuția lui Antonio Sefer (68). 

FCU Craiova putea da lovitura în minutul 71, numai că Horațiu Moldovan a semnat o paradă senzațională în fața lui Compagno!

Faza-vedetă a finalului de meci nu a avut legătură cu fotbalul. O sticlă aruncată în teren din zona oficialilor olteni l-a enervat teribil pe Săpunaru, calmat cu greu de colegi.

Remiză la final între nou-promovate. Rapid o egalează la puncte (23) pe UTA și urcă pe 6, iar FCU Craiova rămâne pe locul 12.

Citește mai multe știri despre Rapid: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.