Altele

Situație incredibilă în SUA » O înjurătură din NASCAR, devenită virală în senatul american. Vizat e preşedintele Joe Biden

Joe Biden Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 02 noiembrie 2021

Relațiile dintre republicani și democrați sunt din ce în ce mai tensionate în America, lucru evidențiat și în ultima perioadă, când conservatorii au invesntat un cod prin care să-l înjure pe președintele Joe Biden, chiar în Camera Reprezentanților.

La ultimul congres în Camera Reprezentanților din 21 octombrie, republicanul Bill Posey și-a încheiat discursul cu formula „Lets go, Brandon!” (n.r. - Hai, Brandon!), iar unii oameni nu au înțeles prea bine la ce se referă politicianul.

Acesta era de fapt un mesaj ascuns, știut doar de republicani, un cod prin care Posey de fapt îl înjura pe președintele american Joe Biden.

Ulterior, replica a început să se viralizeze, alți politicieni preluând mesajul. Jeff Duncan a purtat o mască cu formula „Lets go, Brandon”, iar Ted Cruz s-a fotografiat alături de o inscripție cu mesajul respectiv.

De la ce a pornit totul

Totul a început pe 2 octombrie, după o cursă din campionatul NASCAR, desfăşurată în Alabama. Brandon Brown, un pilot de 28 de ani care câștigase prima sa cursă, era intervievat de reportera NBC Sports, în momentul în care din spatele lor se auzea strigătul mulțimii.

Aceștia strigau injurii la adresa lui Biden. Jurnalista care a luat interviul, probabil nedorind să reproducă insultele a spus în emisie că oamenii strigă „Hai, Brandon!”, în semn de susținere pentru pilot.

Pentru republicani, fraza a devenit un cod pentru insultarea în limbaj „curat” a președintelui. Asta cu atât mai mult cu cât, au spus ei, momentul a fost și o dovadă a faptului că presa refuză să arate ce simt oamenii pentru Biden.

Ulterior, fraza a fost folosită în mai multe locații unde Biden a fost prezent. Când președintele a vizitat un șantier de construcții din Chicago, acum câteva săptămâni, protestatarii au folosit fraza. Alți protestatari au afișat-o pe un banner, când Biden a trecut prin Plainfield, New Jersey. 

Citește alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.