Liga Campionilor

L'Equipe i-a dat nota 3 lui Kovacs: „Domnul Istvan a pus capac!” + verdictul lui Porumboiu

Istvan Kovacs Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 03 November 2021

Istvan Kovacs e considerat vinovat de penalty-ul refuzat francezilor în FC Sevilla - Lille 1-2 și de atmosfera tensionată de pe teren: „O amintire atât de contradictorie”.

„A pierdut controlul jocului”. Pentru jurnaliștii de la L'Équipe, Istvan Kovacs este cel care a stricat meciul de la Sevilla, enervându-i pe toți, și pe francezi, și pe spanioli. 

Din cauza lui „a fost o seară electrică, o atmosferă tot mai tensionată. Arbitrul român, domnul Kovacs, a dat 11 cartonașe în final, pentru a pune capac unei prestații care lasă o amintire atât de contradictorie”.

Doar doi jucători au fost la fel de slabi ca Istvan Kovacs

I s-a reproșat în primul rând penalty-ul refuzat oaspeților la 1-0, imediat după ce spaniolii au deschis scorul, la tacklingul lui Delaney asupra lui David. Nici italienii Guida și Irrati nu au reacționat în camera VAR.

„Chiar dacă mijlocașul Sevillei nu l-a atins pe atacantul lui Lille cu piciorul, a făcut-o cu șoldul”, a comentat L'Équipe, care nu a apreciat nici că arbitrul a avut nevoie de alarma VAR pentru lovitura de pedeapsă din minutul 40, după ce a revăzut pe monitor faultul aceluiași Delaney la Bamba.

L-a notat cu 3 (de la 1 la 10). ”Centralul”, supervizat marți ca observator UEFA de italianul Nicola Rizzoli, care a condus finalele CL 2013 și CM 2014, a fost considerat cel mai slab de pe teren, alături de doi jucători ai gazdelor, Delaney și Mir. Doar ei au primit 3.

„Istvan Kovacs a provocat furia lui Lopetegui”

Kovacs le-a spus „Nu” și ibericilor la 11 metri, la 1-2, după o oră de joc. „En-Nesyri a căzut după un șoc genunchi în genunchi cu André. Arbitrul l-a avertizat pe internaționalul marocan pentru simulare, provocând furia lui Julen Lopetegui, care a primit și el un cartonaș galben. 

O situație legată de un ipotetic penalty care a aruncat partida într-o altă dimensiune, cu nervi, faulturi și contestări".

Julen Lopetegui: ”Ar fi o greșeală”

Totuși, antrenorul spaniol nu l-a criticat pe „central”. „Ar fi o greșeală din partea mea să vorbesc de arbitraj", a declarat Lopetegui. "Nu ne ajută cu nimic să ne ascundem în spatele acestui lucru”.

Verdictul lui Porumboiu

Întrebat despre faza controversată, fostul arbitru i-a luat apărarea „centralului” român, susținând că cei de la VAR trebuiau să-i sesizeze posibila greșeală.

„Nu am văzut faza, dar dacă vorbim de VAR trebuie să ținem cont de niște lucruri prestabilite. Nu pot să mă duc dacă am o îndoială. Dacă arbitrii VAR aveau o nelămurire solicitau să revadă faza. Nesolicitând, el nu poate să refuze. Nu e prietenul meu, dar nu poți să-i pui în cârcă faza asta”, a declarat Adrian Porumboiu la emisiunea „Ora exactă în sport” pe ProX.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.