Liga 1

Gigi Becali, luat peste picior fiindcă refuză vaccinarea: „Avem unul singur și am început să ne obișnuim cu el”

Gigi Becali / foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 03 noiembrie 2021

Răzvan Burleanu și Gigi Becali s-au contrat de la distanță de mai multe ori pe durata ultimelor luni. Președintele FRF a vorbit miercuri despre discursul anti-vaccin propagat de latifundiar în spațiul public.

În timpul declarațiilor-maraton oferite după ultimul Comitet Executiv, Burleanu a vorbit pe larg și despre situația vaccinaților din fotbalul românesc. Președintele de la FRF a fost întrebat și despre discursurile contondente ale lui Gigi Becali atunci când vine vorba despre vaccinare.

Reporter: Ce credeți despre patronii care nu susțin vaccinarea? 
Burleanu: Cred că avem unul singur și am început să ne obișnuim cu el

Reporter: Avem unul și bun… 
Burleanu: Cum ați spus? Unul și bun? N-am spus eu… ați spus dumneavostră. Sperăm că și el, la un moment dat, va fi convis că vaccinarea reprezintă singura cale către o viață care ne va duce spre normalitate.

Între timp, Gigi Becali, finanțatorul FCSB, refuză vaccinarea împotriva Covid-19 și promovează insistent un medicament antiviral, precum Arbidol, făcut în Rusia, dar neaprobat în România.

Răzvan Burleanu, despre campania de vaccinare din fotbalul românesc 

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a oferit informații miercuri cu privire la gradul de vaccinare din fotbalul românesc.

„E o pierdere mare să nu jucăm cu spectatori. Din discuțiile cu CNSU, am obținut o fereastră. Începând din 8 noiembrie, s-ar putea permite din nou accesul spectatorilor. Fotbalul ar putea fi folosit drept un exemplu pentru vaccinare. La nivelul administrației FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați. La nivelul primelor 3 eșaloane avem peste 50% dintre jucători deja vaccinați. În ceea ce privește staff-ul echipelor, vorbim de un pcocent de peste 80%, cu doze complete. 

Două cluburi din Liga 2 și trei din Liga 3 au procent 100% de vaccinare, la fel ca și toți membrii staff-urilor de la loturile naționale. În rândul arbitrilor vorbim de un procent de 97,25% la nivelul primei ligi. Avem un singur arbitru nevaccinat, care se află în perioada de recuperare după infectare. 

În Liga 2, 94.25% dintre arbitri sunt vaccinați, iar în Liga 3 avem peste 84%. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis permanent, că fotbalul poate fi un exmplu pentru celelalte sectoare. Vaccinarea reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață cât mai aproape de normalitate”, a transmis Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

VIDEO Răzvan Burleanu, despre modificările protocolului medical: „E suficient ca fiecare club să se prezinte cu certificatul verde”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.