Nationala

Nicolae Dică explică motivele convocării lui Enes Sali: „De ce să nu-l iei şi să te trezești că peste doi ani îl pierzi?”

Enes Sali // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 04 noiembrie 2021

Nicolae Dică, secundul naționalei României, a explicat convocarea puștiului Enes Sali (15 ani și 9 luni) la prima reprezentativă.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Secundul lui Rădoi l-a lăudat pe puștiul de la Viitorul, care a jucat 7 meciuri în acest sezon, niciunul ca titular, și a marcat un gol. În plus, Dică recunoaște și că a contat faptul că Enes Sali poate juca și pentru Turcia sau Canada, iar staff-ul naționalei s-a temut să nu-l piardă.

Nicolae Dică explică de ce a fost convocat puștiul Enes Sali: „E un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut”

„Este un jucător de mare perspectivă. Un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut. De la Hagi nu a mai apărut un jucător cu asemenea calități la vârsta lui. A reuşit să se impună şi în Liga 1, adică să vină la vârsta lui şi să facă diferența. Acesta a fost lucrul care a contat foarte mult pentru noi.

Este un jucător de viitor şi este important pentru el și pentru moralul lui să îl aducem la echipa naţională. A fost decizia noastră, noi am gândit să îl aducem. Nu a venit nimeni din Federaţie să spună «Luaţi-l pe Sali!». 

Este şi această treabă... De ce să nu iei un jucător şi să te trezeşti că peste doi ani îl pierzi că nu l-ai luat la echipa naționala în această perioadă? Poate se duce să joace pentru altă ţară”, a spus Dică la TV Telekom Sport.

Enes Sali, trecut prin La Masia

Născut în „Țara frunzei de arțar”, Enes Sali a fost remarcat de Barcelona la 11 ani, într-un turneu internațional. La acea vreme, Sali evolua pentru Woodbridge Strikers, un club canadian semi-profesionist.

După doar un an petrecut la academia de pe Camp Nou, Enes Sali nu a mai putut continua la Barcelona din cauza unor probleme întâmpinate la FIFA. Hagi a intrat astfel pe fir și s-a înțeles cu tatăl său pentru a-l aduce în România, la academia sa.

În 2015, Barcelona avea un trial în Canada. A luat 3 copii. Unul de 2004, unul 2005 și Enes de 2006. Acolo am realizat ce înseamnă La Masia. Pe Enes îl țineau într-o altă școală, iar în La Masia a ajuns abia în 2016, în probe. Atunci i-am zis: "Tati, dacă și aici faci față, înseamnă că ești foarte talentat". A făcut față cu brio! Am adus toate actele, apoi a urmat un "dans". A trebuit să așteptăm foarte mult, s-a și amânat de câteva ori. Am așteptat cam 2 ani după "paper work". Nici măcar nu se putea antrena cu La Masia. 

Și apoi ne-a anunțat că mai e nevoie de un an. Mi s-au tăiat picioarele. Am spus stop! Până la urmă, pentru noi a fost suficient faptul că Barcelona îl vrea. 

După Barcelona ne-am întors în Canada. Am dat telefon la Academia Hagi, am trimis chiar și video-uri și am venit cu avionul imediat. Mi s-a dat o încredere uriașă! Nu mă așteptam la un sistem atât de sănătos cum e la Hagi. În 2018 am venit, în ianuarie. Am venit acasă 
- Engi Sali, tatăl lui Enes, în septembrie

VIDEO Răzvan Burleanu, despre viitorul lui Mirel Rădoi: „Relația dintre noi a fost mereu bazată pe respect și încredere!”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.