Tenis

Ion Țiriac, analizat în New York Times: „Un Donald Trump al capitalismului românesc” » Americanii au dezvăluit de ce nu zâmbește

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 04 noiembrie 2021

Ion Țiriac, 82 de ani, este protagonistul unui material amplu publicat de New York Times. Publicația americană îl analizează pe magnatul român și îl compară cu fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Jurnaliștii s-au arătat, mai întâi, surprinși de faptul că nu l-au văzut niciodată zâmbind în vreo poză, ba chiar fotograful publicației l-a provocat să zâmbească, însă fără să reușească.

„Fotograful îl ruga pe Ion Tiriac să zâmbească, dar nu o făcea, pentru că are o imagine de protejat! Apropiații lui au afirmat că nu i-au văzut niciodată dinții! Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenisului domnul Țiriac, născut în Transilvania, își dorește să fie cooperant, așa că afișează o atitudine ceva mai blândă”, a notat sursa citată.

L-au comparat pe Țiriac cu Donald Trump

Portretul lui Ion Țiriac a continuat, fiind comparat mai întâi cu Svengali, un personaj fictiv din opera lui George du Maurier, iar mai apoi chiar cu Donald Trump, fostul președinte al SUA.

„Înainte de a deveni un Svengali pentru Boris Becker, un manager de tenis milionar, un Donald Trump al capitalismului românesc, Ion a jucat la Wimbledon împotriva unor vedete ca Rod Laver și Stan Smith”, scriu jurnaliștii americani.

Ce făcea Ion Țiriac înainte de a deveni om de afaceri

Publicația americană a oferit detalii și despre povestea lui de viață, din copilărie. A scris despre moartea tatălui său, survenită pe când Ion Țiriac avea doar 11 ani, dar și despre mama lui, care a lucrat într-o fabrică pentru a-și putea întreține familia. De asemenea, înainte de a se apuca de tenis de câmp, Țiriac a fost campion la tenis de masă ca junior, dar și în echipa olimpică de hochei pe gheață a României.

Apoi, analiza lui se focusează pe perioada de dinainte de a deveni om de afaceri: „era cunoscut ca un tip excentric, care conducea motociclete, alerga după fotomodele și bea șampanie. A fost un jucător de tenis viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care și-a motivat compatriotul și partenerul de dublu, mai talentat și mai rebel, Ilie Năstase”.

>

Citește și alte știri despre Ion Țiriac:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.