Opinii

Am un însă la Balonul de Aur

Articol de Radu Cosașu  —  vineri, 05 noiembrie 2021

Cele 81 de goluri ale lui Lewa și recordul lui Ronaldo în Liga Campionilor

Fiind un emotiv nerușinat de emoțiile mele, obișnuiesc, la meciurile din Premier League, să stau până la ultimele secunde, fiindcă mă încântă felicitările finale. Fie ei adversari timp de 90 de minute - adversari la nivelul încrâncenării obișnuite a oricărui meci englezesc -, după fluierul final toți se îmbrățișează fratern ca și cum ar fi uitat faulturile și vorbele grele din timpul jocului.

Mă topesc asemenea scene!

La capătul unui Liverpool - United, s-au îmbrățișat mai toți cu toți, de parcă nu ar fi avut loc un 0-5. Iar Klopp a ciocnit pumnul colegial cu nefericitul său omolog. De altfel, Klopp îi ia în brațe și îi mângâie pe mai toți adversarii. La United -Tottenham, când s-au reabilitat cumva cu un 3-0, oamenii lui Ronaldo (lăsați-mă să-i numesc așa!) s-au firitisit, fericiți, cu oamenii celui numit așa de frumos Espirito Santo.

Mă topesc asemenea scene precum acea felicitare dintre Cavani și Ronaldo, care m-au fericit pe mine, fan al lor de-o viață; golul lui Cavani pe o pasă magnifică a lui CR7 mi-a rămas pentru ceva mai mult de 90 de minute. Sunt un emotiv, adică, în limbajul zilei, un fraier. Mă topesc asemenea scene care, în general, sunt socotite ipocrizii, prefăcătorii, gargare de-ale fotbaliștilor englezi.

Cea mai gravă eroare umană

„Nu fi prost!”, m-a catalogat un amic realist. „Te trag pe sfoară - fair-playul e o vorbă de ei inventată”. Nu cedez. Am stat treaz după returul Liverpool - Atletico Madrid, adică un Klopp - Simeone. În tur, s-a lăsat cu un scandal. Simeone - un posedat cu tremurici - a plecat după eșec la vestiar, fără să se salute cu Klopp.

„Cormoranul” german a soluționat elegant conflictul: „Simeone e un emotiv, ca și mine, dar eu salut după meci”. Acum, în retur, am așteptat să văd ce face „apucatul”. Cei de la Digi au titrat perfect: „Simeone mut pe Anfield”. Nu l-a salutat pe Klopp. Emotiv, dar încăpățânat în antipatii, cea mai gravă eroare umană, zic unii filosofi.

Ronaldo. Sistematic. Matematic. Recordmen

Emotiv și eu, până la melodramă dulceagă, nu pe Simeone îl am pe cap. Sunt în grea situație sentimentală: pentru Balonul de Aur 2021, de mult timp merg cu Lewandowski. Nu sunt un Gnabry, să am autoritatea de a-l numi cel mai bun din lume.

Lewandowski râvnește de mai mulți ani la Balonul de Aur, iar mai nou a arătat chiar o anumită nervozitate când i s-a dat de bănuit că trofeul ar putea să nu meargă la el

Cu 81 de goluri la sută, e peste Ronaldo, însă.... Am un însă. Ronaldo deține o performanță la care Lewa totuși nu a ajuns, ceea ce poate conduce la contestare: în ultimele 3 meciuri din Liga Campionilor, Cristiano a realizat în ultimele minute, exact cele decisive, 3 goluri cu care a răsturnat 3 scoruri nefavorabile echipei lui. Sistematic. Matematic. Miraculos. Un record.

Nu s-a mai înregistrat o asemenea reușită - parcă nici Lewandowski, pe care, spre liniștea competenței mele, îl susține și Gabi Balint. De ani de zile, mă verific prin Gabi! Emoție curată: dacă în ultimele minute ale votului pentru Balonul de Aur, Cristiano răstoarnă prin recordul lui scorul nefavorabil la Lewa? Nu aș fi dezolat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.