Tenis

Știm finalistele din Billie Jean King Cup! Belinda Bencic poate scrie istorie

FOTO: Twitter @BJKCup

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 05 noiembrie 2021

Rusia și Elveția se vor înfrunta sâmbătă în finala Billie Jean King Cup din acest an. Final Four-ul competiției se desfășoară la Praga. 

Liudmila Samsonova (40 WTA) a fost vedeta semifinalei dintre Rusia și Statele Unite ale Americii. A revenit senzațional în meciul de simplu cu Sloane Stephens (63 WTA), scor 1-6, 6-4, 6-3. Cele două ore petrecute pe teren nu au contat. A revenit și în disputa de dublu, unde a făcut pereche cu Veronika Kudermetova. Rusoaicele le-au învins pe Shelby Rogers și Coco Vandeweghe, 6-3, 6-3. 

Disputa care a dus semifinala în decisiv fusese câștigată de Danielle Rose Collins (30 WTA), 6-7(9), 7-6(2), 6-2, contra Anastasiei Pavlyuchenkova (12 WTA).

Belinda Bencic scrie istorie pentru Elveția

Belinda Bencic (17 WTA) a cucerit titlul olimpic la Tokyo și este decisă să conducă Elveția și spre triumful în Billie Jean King Cup. Performanța este deja una remarcabilă, prima finală din 1998 până astăzi. 

Primul meci al semifinalei, Jil Teichmann (39 WTA) a trecut fără emoții de Storm Sanders (131 WTA), scor 6-0, 6-3. Nici a doua dispută, cea dintre Bencic și Ajla Tomljanovic (43 WTA), nu a avut istoric, încheiată după doar 70 de minute, scor 6-3, 6-2.

Rusia - Elveția, finala Billie Jean King Cup

Rusia are un bilanț negativ în finalele Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup. A câștigat doar 4 dintre cele 11 disputate. Elveția poate intra în cartea de istorie, cu primul triumf în competiție. SUA conduce ierarhia, cu 18 victorii, urmată de Cehia (11) și Australia (7).

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.