Liga 1

„Regele” > Reghe » Farul o învinge pe CSU Craiova și oprește seria fantastică a oltenilor! Clasamentul

Farul a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în runda #15 din Liga 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 07 November 2021

Farul a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în runda #15 din Liga 1.

CSU Craiova a ratat prima ocazie a întâlnirii în minutul 12, când Markovic a reluat cu capul peste din câțiva metri. Tot oaspeții au fost mai periculoși, dar centrarea periculoasă trimisă de Andrei Ivan nu a avut niciun destinatar (36). 

Trupa lui Reghecampf putea intra în avantaj la pauză, doar că Aioani l-a blocat perfect pe Markovic, scăpat din marcajul lui Ghiță (44). 

Cronica partidei Farul - CSU Craiova: Hagi e Hagi

Farul a oferit o surpriză, da, o surpriză, cu CSU Craiova (1-0), după o primă repriză deplorabilă, cu un gol al resuscitatului Adi Petre, după o fază creată de un puști de 17 ani, Radaslavescu, încheind seria de 7 victorii la rând a invincibilității lui Reghecampf.

Un contraatac-fulger, cu două pase în jumătatea adversă, cu pase la întâlnire, „printre”, probabil o fază exersată mult la antrenamente. Minutul 77, Radaslavescu l-a avansat pe Ely Fernandes, care i-a oferit șansa golului victoriei lui Adrian Petre. Contraatac de manual al „marinarilor”, erori în lanț ale oltenilor, care s-au împiedicat și s-au julit serios în lupta pentru titlu.

Călcâiul lui Ivan din minutul 90

„Am cam intrat cu picioarele pe sus, ne-am crezut învingători dinainte. Nu meritam nici măcar un punct, a doua repriză n-am contat deloc”, a explicat, pe limba lui, Dan Nistor. Mijlocașul oltenilor a fost unul dintre oamenii importanți ai primelor 45 de minute, oferind assist-uri de calitate pentru colegii care n-au fost în stare să dea gol. 

3 eșecuri în ultimele 5 etapebifase Farul în Liga 1 și două victorii

Aureolați de victorii, inclusiv de premiile lunii octombrie din partea GSP, Reghecampf și Ivan au fost pe lângă meci! Antrenorul și-a recunoscut vina și faptul că eficiența schimbărilor sale a fost egală cu zero, atacantul oltenilor l-a făcut mare pe Aioani, mai ales la ultima fază a meciului, din câțiva metri, o ratare mare de tot! Reluare cu călcâiul din 5 metri, la 0-1... Vai de România în perspectiva duelurilor decisive pentru Mondial!

„Regele” Hagi le-a arătat limitele

Oltenii au rămas cu frustrarea că Farul, Hagi și ceilalți au jucat fotbal de calitate (în repriza secundă) și au învins cu ei, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat cu FCSB. Dar, dacă vor să câștige titlul în acest mileniu, juveții ar trebui să fie interesați mai mult de propria echipă și de ceea ce fac ei înșiși pe gazon, nu mereu de alții, atunci când pierd! Constănțenii au arătat că se pot califica în play-off, au acel ceva ce ar putea face diferența în returul sezonului regulat.

„Regele” > Reghe » Farul o învinge pe CSU Craiova și oprește seria fantastică a oltenilor

Partea secundă a aparținut gazdelor. Alexi Pitu era aproape să-l surprindă pe Pigliacelli cu o centrare șutată (54), în vreme ce George Ganea și Jefte Betancor au fost blocați în ultimul moment de apărătorii oltenilor, chiar înainte să finalizeze. 

Până la urmă, dominarea Farului a fost fructificată de Adrian Petre, abia introdus pe teren (77). La locul potrivit, atacantul reinventat de Hagi a primit excelent în fața porții de la Ely Fernandes și nu a iertat!

Apoi, CS Universitatea Craiova a alergat după egalare. Cel mai aproape de gol a fost în minutul 90: din apropiere, Andrei Ivan, golgeterul alb-albaștrilor, l-a luat la țintă pe Aioani.

Farul învinge și oprește astfel seria CS Universității de 5 succese la rând în Liga 1 (7 în toate competițiile).

Clasamentul actualizat din Liga 1

FINAL » Farul - CS Universitatea Craiova 1-0

Farul - CS Universitatea Craiova, echipele de start

Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, De Nooijer – Purece, Artean, Ciobanu – Ganea, Jefte, Pitu
Rezerve: Brănescu, Boboc, Dănuleasa, Bua, Grameni, Rădăslavescu, Ely, Sali, Ad. Petre
Antrenor: Gheorghe Hagi

CSU Craiova: Pigliacelli – Căpățână, Găman, Screciu, Bancu – M. Bălașa, Nistor – Gustavo, Houri, Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar, Vătăjelu, M. Constantin, Vînă, Biaram, Al. Crețu, Ivanov, Cîmpanu, Koljic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Academia Gheorghe Hagi - teren principal (Ovidiu)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / A1: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.