Liga 1

FC Voluntari - FCSB 0-0 » Etapă pro-CFR Cluj: Echipa lui Edi Iordănescu nu e în stare să bată formația antrenată de Liviu Ciobotariu și se îndepărtează de lider

FC Voluntari - FCSB, în etapa #15, live

Articol de Raed Krishan (foto), Dănuț Pitaru  —  Sunday, 07 November 2021

FC Voluntari și FCSB au remizat alb, scor 0-0 în etapa #15 din Liga 1.

Cronică: VolunTARI! Prea TARI pentru FCSB

Fără să încânte, fără să stârnească aplauze, FCSB s-a transformat în mandatul lui Edi Iordănescu. S-a maturizat, a învățat să fie pragmatică și a înșirat victoriile. Începutul a fost mai ezitant, apoi, de la etapă la etapă echipa a urcat în clasament, a diminuat ecartul față de CFR, mulțumitor pentru fani, nu și pentru patron. 

Partida cu Voluntari, adversar mai mereu incomod pentru vicecampioni: o singură victorie în ultimele 4 deplasări în Ilfov. Puținul adunat din duelurile cu echipa finului Pandele vine la pachet și cu victoria CFR-ului, o oră mai devreme, cu Dinamo.

Găman și Budescu, țintele lui Iordănescu

Puținul putea lua contur și aseară, devreme. O respingere „știrbă” l-a lăsat pe Nemec 1 la 1 cu Vlad. Atât de contestatul goalkeeper al roș-albaștrilor a pus sănătos piciorul la un șut pe jos al slovacului. O paradă ce mai șterge din „păcatele” trecutului. 

O ocazie, mulți nervi, nemulțumiri față de prestația lui Găman, cam acestea ar fi scenele primei treimi a meciului. Cam puțin pentru un duel ce pune față-n față două echipe cu preteții de play-off. Nervi a adus și Buduecu, reprofilat ieri. 

Execuțile marcă înregistrată, exterior din margine, cu efect spre interiorul careului, cele mai multe ratate, l-au enervat pe Iordănescu jr. Pe cât de multe i-au ieșit în 8 minute cu Farul, pe atât de puține rueșite a avut aseară. „Budi, nu le mai forța pe toate”, a strigat Edi de pe margine.

+8 Foto
foto: Raed Krishan/GSP

Fotbal când?

Rotația Budescu - Tănase, în rol de vârf, n-a funcționat deloc la FCSB. Iar lipsa de idei în atac e acută. Cruntă! Practic, într-un meci și jumătate, incluzând și duelul cu Farul, a doua ofensivă a Ligii 1 a tras doar trei șuturi pe spațiul porții. In ciuda evoluției deloc mulțumitoare, Iordănescu n-a schimbat nimic la pauză. 

Abia după o oră de joc, constrâns de letargia echipei sale, a apelat la arme noi: Keșeru și Vali Gheorghe. Nu înainte de a-și urechea stoperii. Liber în centrul careului, Tamaș a trimis peste cu capul. Probabil că până în minutul 65 rezumatul televiziunilor, cel așteptat de cei ce nu pot vedea meciul, nu poate avea mai mult de 15, poate 20 de secunde. Fotbal sărac, cu pipeta.

Multe probleme, puțin timp

Intrările în careu ale FCSB-ului aproape că le poți număra cu degetele de la o mână. Iar când cea mai mare ocazie a echipei, în 75 de minute, vine de la Vinicius, un cap din centrul careului, pe lângă poartă, semnele de întrebare plutesc și mai mult în jurul forței pe care FCSB o mai are. 

Idei nu, execuții de autor nu, doar o avalanșă de proteste asupra lui Găman. Atât a putut arăta FCSB. Iar temele lui Iordănescu se adună într-un caiet stufos, teme de-o vacanță scurtă, prilejuită de meciurile naționalei. Timp pentru Edi să repare ce-i defect, o problemă bine ascunsă. 

Două-trei șuturi în două meciuri e puțin și pentru Clinceni, chiar și pentru Dinamo, fie ea în cel mai greu moment al existenței, ce să mai zici despre o echipă ce-și propune titlul să se bată cu CFR-ul schiop, plin de uzură, dar încă prea bun pentru Liga 1.

FC Voluntari - FCSB 0-0

FC Voluntari - FCSB, echipele de start:

VOLUNTARI:  M. Popa - Miranda, Tamaș, Armaș  - Costin, Rață, Droppa, Meleke, Briceag - I. Gheorghe, Nemec
REZERVE: Râmniceanu, Vlad, Achim, Tavares, Ilie, Merloi, Fulop, Lopes, Paraschiv
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Haruț - Șut, Oaidă, Fl. Tănase - Olaru, Budescu, Oct. Popescu
REZERVE:  Straton, Miron, Ov. Popescu, V. Gheorghe, Keșeru, Dumiter, I. Stoica, Musi, Cordea
ANTRENOR: Edward Iordănescu

Stadion: Anghel Iordănescu (Voluntari)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Tunyogi Ferencz (Zalău)

Ne așteaptă un joc greu, întâlnim o echipă cu șapte victorii consecutive. Au multă calitate și un moral bun. Se încheie turul și ne dorim să rămânem pe o poziție care să ne ofere o satisfacție a noastră. Mi-aș dori foarte mult să obținem un rezultat pozitiv. Pe mine mă bucură că echipa mea practică un fotbal bun, fapt recunoscut și de oamenii din media
Liviu Ciobotariu, antrenor FC Voluntari

>

FC Voluntari arată foarte bine, cu un antrenor cu experienţă bogată, care a arătat multe lucruri bune. A adus o doză importantă de încredere echipei. Se vede că au încredere, construiesc o identitate. I-am văzut şi mi-a plăcut ce am văzut, chiar şi atunci când au pierdut. Să nu uităm de seria extraordinară pe care au avut-o. Vin după nişte momente nu tocmai fericite, dar echipa a jucat. La Cluj au făcut un meci foarte bun, defensiv, toţi jucătorii au fost angrenaţi. Au jucători care au calitate, e o echipă care poate fi şi creativă
Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Etapa 15 // Match Preview: FC Voluntari - FCSB

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.