Box

„Canelo” Alvarez a făcut istorie » E primul campion absolut la mijlocie după victoria prin KO contra lui Caleb Plant

+16 Foto
Saul „Canelo” Alvarez, victorie prin KO contra lui Caleb Plant //FOTO: AFP

Articol de Sergiu Alexandru  —  duminică, 07 noiembrie 2021

Mexicanul Saul „Canelo” Alvarez (31 de ani) continuă să facă istorie în box, după victoria contra americanului Caleb Plant.

Campion de-a lungul anilor la categoria semimijlocie, mijlocie și semigrea, „Canelo” Alvarez a devenit în această dimineață campion absolut la categoria mijlocie, după o victorie prin KO în fața lui Cale Plan.

Saul „Canelo” Alvarez, victorie prin KO contra lui Caleb Plant

Disputat la MGM Grand Arena (Las Vega), meciul dintre cei doi campioni la categoria mijlocie urma să-i asigure unui pugilist intrarea în istorie. 

„Canelo” Alvarez și-a pus în joc centurile WBC, WBA și WBO, iar Plant a pus la bătaie centura IBF. Câștigătorul lua tot și devenea primul campion absolut categoria mijlocie. Favoritul specialiștilor, Alvarez a reușit să câștige prin KO, în runda a 11-a. 

Canelo a început meciul în control, asigurându-se că este la conducerea meciului. După 5 runde dominate de Canelo, Plant a reușit să echilibreze disputa, a fost mai agresiv și a reușit să puncteze datorită loviturilor precise.

În runda a 11-a, Canelo a forțat și reușit KO-ul care i-a adus victoria. L-a trimis o dată la podea pe adversar, dar a acesta s-a ridicat. A doua oară Caleb nu și-a mai revenit, după ce mexicanul l-a prins într-o serie violentă de lovituri.

1 minutși 5 secunde mai erau din runda 11 când Caleb a fost făcut KO

„Nu a fost ușor să ajung în acest punct. Mulțumesc familiei și echipei mele. Îl respect foaret mult pe Caleb Plan. Este un pugilist dificil și foarte abil. Mi-a fost greu, dar antrenorul meu mi-a zis să merg pe planul stabilit.  Așa trebuia să termin meciul. Trebuia să îl termin pe Caleb”, a spus Saul Alvarez după meci.

57de victorii (39 prin KO), o înfrângere și două egaluri are Canelo Alvarez

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.