Campionate

Ansu Fati, ruptură: va sta pe margine o lună » Xavi găsește 11 jucători accidentați la Barcelona!

Foto: Getty Images

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 07 noiembrie 2021

Xavi, 41 de ani, va fi lipsit de un jucător foarte important, abia revenit după o accidentare gravă la genunchi, dar și de alți doi, schimbați la Vigo. În total, Barca a ajuns la 11 indisponibili!

De 23 de ani nu i s-a mai întâmplat Barcelonei să risipească un avantaj de trei goluri avut la pauză în campionat. A pățit-o sâmbătă la Vigo, unde Celta a revenit formidabil și a scos un 3-3 în prelungiri, și datorită „dublei" lui Iago Aspas

Dincolo de punctele pierdute, care îi aruncă pe catalani la zece distanță de liderul și rivala Real după numai 12 etape, rămâne marea problemă a crizei de efectiv. Xavi preia un lot ruinat de accidentări. S-a ajuns la 11 în urma deplasării din Galicia!

Barcelona a pierdut trei dintr-un foc

„Dacă toată lumea ar fi aptă, totul ar arăta altfel. Nu este o scuză, dar e un aspect important. Am jucat foarte bine în prima parte", a căutat un alibi „interimarul" Sergi Barjuan. Care a fost nevoit să opereze trei schimbări din cauza problemelor medicale. Ansu Fati a ieșit la pauză. 

Abia revenit în urma unei lungi absențe de un an din cauza genunchiului, a suferit o ruptură la bicepsul femural și a fost filmat la autocar în cârje, urmând să lipsească iarăși. Cel puțin o lună! Tot o repriză a rezistat și Eric Garcia, iar Nico González a părăsit terenul după o oră, ambii accidentați, cu probleme musculare.

În a doua repriză, am uitat cum să jucăm fotbal, ne-a lipsit personalitatea, jucătorii trebuie să se schimbe. Rezultatul e mare lovitură pentru noi, dar încă ne mai putem lupta la titlu - Frenkie de Jong, mijlocaș Barcelona

Coutinho a refuzat să intre pe teren!

În plus, Coutinho a refuzat să intre în repriza secundă! Astfel că Sergi a trebuit să apeleze la debutantul marocan Ezzalzouli, 19 ani: „Nu dau atenție jucătorilor care se încălzesc ori celor de pe margine. Mă uit la meci, am o mare responsabilitate. N-am vorbit cu Xavi până acum. El are ideile lui, sper să scoată tot ce e mai bun din acești jucători". 

Mesajul noului antrenor e clar: „Suntem Barcelona, cel mai mare club din lume și trebuie să câștigăm, nu să facem egal sau să pierdem. De aceea, voi fi foarte exigent! Este provocarea cea mai mare a carierei, vin într-un moment foarte greu la club, dar cu multe iluzii și sper ca totul să iasă bine". Barcelona e acum mai aproape de retrogradare decât de cursa pentru titlu! 

3situații în care ca jucător și antrenor s-au produs reveniri de la 3-0 s-au consemnat în istoria de 92 de ani în LaLiga. Sergi e al treilea, după Ricardo Zamora și Fernando De Argila

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.