Liga 1

SHOW în ultimul meci al turului, Clinceni - Rapid » 5 goluri, 3 penalty-uri și erori mari de portar

+17 Foto
Rapid a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-2, în epilogul rundei #15 din Liga 1.

Articol de Cristi Preda (foto)  —  luni, 08 noiembrie 2021

Rapid a învins-o pe Academica Clinceni, scor 3-2, în epilogul rundei #15 din Liga 1.

„Lanterna roșie”, Clinceni, rămâne fără victorie în actualul campionat, în vreme ce Rapid termină turul în zona play-off-ului.

Gloria Buzău, în sezonul 2008/09, e ultima formație care nu a câștigat niciodată în primele 15 etape.

SHOW în ultimul meci al turului, Academica Clinceni - Rapid 2-3

Adrian Bălan a irosit prima șansă a partidei în minutul 9, cu un șut pe lângă din întoarcere. Apoi, ilfovenii au fost mult mai periculoși. Cascini a dat tonul cu o „foarfecă” ratată (13), iar Omoh l-a ridiculizat pe Săpunaru, dar a fost blocat la timp de Moldovan (31). 

Forța de pătrundere a lui Omoh a făcut diferența până la urmă. L-a driblat pe portarul giuleștenilor, iar acesta l-a faultat clar în careu. Moldovan a parat penalty-ul executat de Moulin, numai că Ventura a urmărit balonul și a deschis scorul în „Ștefan cel Mare” (31). 1-0 la pauză pentru Academica. 

Rapid, 3 goluri în repriza a doua

Rapidul a început excelent partea a doua. Alex Ioniță, introdus la pauză și accidentat spre finalul meciului, obține un penalty, ratat ulterior de Adrian Bălan. Numai că lovitura de pedeapsă se repetă, întrucât portarul Ureche nu a avut niciun picior pe linia porții în momentul execuției. „Nouarul” alb-vișiniilor nu mai iartă a doua oară (52). 

Academica n-a cedat și a preluat din nou conducerea după o gafă enormă în defensivă lui Iosif. Horațiu Moldovan, goalkeeperul Rapidului, a ieșit fără niciun temei dintre buturi, Săpunaru l-a scăpat din vedere pe Cascini, iar argentinianul a profitat de lipsa de comunicare dintre cei doi rapidiști: l-a depășit pe Săpun, l-a driblat pe Moldovan și a marcat cu poarta goală (55). 

Rapidul a egalat din nou, tot dintr-un penalty, de această dată rezultat dintr-un duel Pîrvulescu-Belu. Adrian Bălan a transformat fără emoții acum (60). 

Scorul final avea să fie stabilit de Dandea, titular în locul suspendatului Dragoș Grigore (85). Stoperul oaspeților a reușit o execuție perfectă din careu, de 3 puncte!

Belu, iertat de „roșu”?

În minutul 68, la 2-2, Claudiu Belu (28 de ani), fundașul dreapta al giuleștenilor, a avut o intrare inexplicabilă. În bandă, fără un pericol iminent la orizont, Belu și-a pierdut orice urmă de cumpăt și spirit sportiv. L-a urmărit pe Michael Omoh și l-a faultat violent. 

Concret, Belu a șutat în piciorul adversarului ca și cum ar fi fost o minge. „Centralul” Robert Avram l-a iertat de „roșu” pe fotbalistul alb-vișiniilor și i-a acordat doar cartonașul galben.

Captură TV @Digi Sport 1

Clasamentul în Liga 1

FINAL. Academica Clinceni - Rapid 2-3

Rapid - Academica Clinceni » Echipele de start

CLINCENI: Ureche - Pashov, Bilali, Patriche, Pîrvulescu - Ventura, Moulin - R. Ion, Cascini, De Amorim - Omoh
REZERVE: Păun, Gardoș, Chandarov, Gavra, Vanzo, Vellios, Cioiu, Kazlauskas, L. Dumitrache
ANTRENOR: Ionuț Chirilă

RAPID: H. Moldovan - Belu, Săpunaru, Dandea, Morais - Sefer, Al. Albu, Crepulja, Alami - Ad. Bălan, Stahl
REZERVE: Drăghia, R. Costin, B. Barbu, Marzouk, Demici, Pănoiu, A. Ilie, Al. Ioniță, Moise
ANTRENOR: Mihai Iosif

ARBITRU: Robert Avram // ASISTENȚI: Sabin Stroe și Alexandru Corb
STADION: Dinamo

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.