Liga 1

Verdictul lui Crăciunescu la penalty-ul reclamat de FCSB: „Arbitrul a greșit”

FC Voluntari și FCSB au remizat, scor 0-0, în etapa #15 din Liga 1. Ion Crăciunescu, fost mare arbitru internațional, de părere ca roș-albaștrii ar fi trebuit să primească un penalty în prima repriză.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 08 noiembrie 2021

FC Voluntari și FCSB au remizat, scor 0-0, în etapa #15 din Liga 1. Ion Crăciunescu, fost mare arbitru internațional, de părere ca roș-albaștrii ar fi trebuit să primească un penalty în prima repriză.

  • În minutul 11, oaspeții au adus mingea până în careul advers, iar Budescu a apărut la finalizare. Fotbalistul roș-albaștrilor avea prim-planul în duelul cu Costin, dar a ratat intercepţia mingii.
  • Pe reluări se poate observa că a fost împins de adversar. Budescu a căzut şi a cerut imediat penalty, dar George Găman a lăsat jocul să continue, spre nemulţumirea oaspeţilor.

„Nu este o luptă corp la corp sau o luptă umăr la umăr. Budescu are prim-planul, e înaintea apărătorului la minge. Apărătorul n-are nicio șansă să joace mingea, decât prin adversar. Decizie corectă e lovitură de la 11 metri. Arbitrul a arbitrat foarte bine, asta este o fază grea”, a declarat Crăciunescu, potrivit digisport.ro.

Captură TV @Digi Sport 1

Din ce am înțeles, a fost penalty. Dar nu mai contează acum, nu putem da vina pe arbitraj. Poate arbitrul a fost mascat.

- Constantin Budescu, mijlocaș FCSB

Edi Iordănescu, antrenor FCSB: „Am avut un penalty clar!”

„Nu am avut niciun dubiu, am văzut de vreo 4-5 ori faza. A fost penalty incontestabil la Budescu! Dacă s-ar fi acordat acel penalty ar fi fost alt meci”, a declarat Iordănescu Jr. la Look Sport+.

FC Voluntari - FCSB 0-0 » Roș-albaștrii se depărtează de liderul CFR Cluj

+8 Foto
foto: Raed Krishan/GSP

La Voluntari, FCSB venea în căutarea celei de-a 8-a victorii consecutive în campionat. Elevii lui Edi Iordănescu au început slab meciul, iar ilfovenii au avut o ocazie mare de gol prin Adam Nemec. Vârful sloven a trimis slab însă cu dreptul din apropierea porții, iar Andrei Vlad a reușit să respingă cu piciorul. 

Voluntari a continuat să atace fără a avea însă ocazii de a marca. Repriza a fost marcată de numeroasele durități din partea ambelor echipe care au dus la multe întrruperi ale jocului. Roș-albaștrii au echilibrat disputa în finalul primei reprize, dar au terminat primul act fără să fi avut vreo ocazie notabilă la poarta lui Popa. 

Voluntari s-a jucat cu ocaziile

Voluntari a început în atac repriza secundă și a avut o șansă uriașă de a deschide scorul. Ricardinho a profitat de o deviere nefericită a lui Tănase și a trimis din voleu, dar aceleși Andrei Vlad s-a opus și a păstrat poarta roș-albaștrilor intactă.

Portarul celor de la FCSB a mai avut o paradă bună în minutul 62, când a reușit să blocheze șutul din unghi al lui Ion Gheorghe. Două minute mai târziu, Tamaș a fost și el aproape de gol, dar lovitura sa de cap a trecut puțin peste poartă.

FCSB a început să controleze jocul, iar roș-albaștrii au avut prima mare ocazie abia în minutul 75, când Paulo Vinicius nu a reușit să reia periculos spre poartă o centrare bună a lui Vali Crețu. 

0-0 scor final, iar FCSB rămâne la 8 puncte în spatele liderului CFR la finalul turului, în timp ce FC Voluntari urcă în zona play-off-ului, până pe locul 5.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.